Ηλεκτρονική Έκδοση

Διεγράφη από την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. η Ραχήλ Μακρή

Η βουλευτής κατήγγειλε επιθέσεις στο πρόσωπό της και «αντικαταστατική παραπομπή»

Τη διαγραφή της Ραχήλ Μακρή αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφότου αυτή δεν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Η μέχρι σήμερα βουλευτής και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. είχε κληθεί από τον Πάνο Καμμένο να δώσει εξηγήσεις σχετικά με σχόλια της στο facebook. Ωστόσο η Ρ. Μακρή κοινοποίησε νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο πειθαρχικό του κόμματος και με επιστολή της προς τον Π.Καμμένο τον καλούσε ουσιαστικά να της ζητήσει «συγγνώμη».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της διαγραφής, «η κ. Μακρή αρνήθηκε αδικαιολογήτως να παραστεί για εξηγήσεις στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΟ, αποστέλλοντας υπόμνημα με μη αποδεκτό και άκρως προσβλητικό περιεχόμενο», αναφέρει η Κ.Ο. του κόμματος.

Στην επιστολή της, προς τον πρόεδρο του κόμματος αλλά και στην Κ.Ο., η Ραχήλ Μακρή εξηγεί τις θέσεις της, κάνει λόγο για αντικαταστατική παραπομπή, και ζητά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μεταξύ άλλων, «να αποφασίσει για την άμεση αποκατάσταση της τιμής, της αξιοπρέπειας και της πολιτικής μου υπόστασης, μέσω δημόσιας δήλωσης και συγνώμης του προέδρου και των μελών αυτής», προκειμένου η ίδια να θεωρήσει «λήξαν το γεγονός».

Εκφράζει, επίσης, τη δυσαρέσκειά της για την ύπαρξη «δύο μέτρων και δύο σταθμών» στο κόμμα, καταγγέλλει επιθέσεις στο πρόσωπό της από στελέχη των ΑΝ.ΕΛ., στις οποίες -όπως λέει- δεν αντέδρασε το κόμμα, ενώ τονίζει ότι εάν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει «δεν θα είναι έκπληξη» η απομάκρυνσή της.

Η κ. Μακρή επαναλαμβάνει ότι ενημερώθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ «ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 υπήρξε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κινήματος σύμφωνα με την οποία παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για αντικομματική συμπεριφορά» και παραθέτει μια σειρά επιχειρημάτων σύμφωνα με τα οποία θεωρεί αντικαταστατική την παραπομπή της.

Παραπέμπει δε στο καταστατικό του κόμματος και σημειώνει ότι «ουδέποτε μου κοινοποιήθηκε "αιτιολογημένη αναφορά" της Επιτροπή Δεοντολογίας» ενώ και «ουδέποτε μου γνωστοποιήθηκε ανεπίσημα ή επίσημα ο χρόνος σύγκλησης της ανωτέρω επιτροπής και με πρωτοβουλία τίνος εκ των (ανεξάρτητων) μελών της συνεκλήθη».

Αναφέρεται, ακόμη, στο εξώδικο που απέστειλε στον κ. Καμμένο, ζητώντας να ενημερωθεί για τους λόγους παραπομπής της, κάτι που -όπως λέει- δεν συνέβη, και προσθέτει ότι «καλούμαι να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια καθαρά αντικαταστατική διαδικασία, παράτυπης και εξωθεσμικής σύγκλησης μιας επιτροπής που δρα έξω και πέρα του καταστατικού του κινήματος».

Επίσης, αναφέρει ότι στην ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ουδέποτε αναφερόταν ονομαστικά σε κανένα βουλευτή ή στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά χρησιμοποιούσε γενικούς και αφηρημένους χαρακτηρισμούς «για να στιγματίσω προσβλητικές και αήθεις συμπεριφορές εναντίον μου».

Η κ. Μακρή, επισημαίνει την κοινοβουλευτική της δραστηριότητα, που -όπως λέει- έθιξε επιχειρηματικά συμφέροντα, κάνει λόγο για επιθέσεις που δέχθηκε κατά καιρούς από στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χωρίς το κόμμα να αντιδράσει, και τονίζει: «Για τους λόγους αυτούς δεν είναι δυνατό να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, που εκτρέπεται των καταστατικών επιταγών και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές, τις αξίες, τις επιταγές του Συνεδρίου και την ιδεολογία στην οποία συντάχθηκα για να υπηρετήσω τον Έλληνα πολίτη μέσω του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Ολα άρχισαν όταν πρόσφατα ο κ. Καμμένος όρισε υπεύθυνη στον Τομέα Πολιτισμού του κόμματος τη Γεωργία Στεφανάκη. 

Η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου έσπευσε να το ανακοινώσει και να της ευχηθεί «καλή επιτυχία» με ανάρτησή της στο twitter.

«Καλωσορίζω την κυρία Στεφανάκη, της εύχομαι καλή δύναμη. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει» έγραψε η κ. Ξουλίδου.

Ωστόσο, η Ραχήλ Μακρή -από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου ανάρρωνε από μικροεπέμβαση- άστραψε και βρόντηξε, ανεβάζοντας στο Facebook ένα άκρως ειρωνικό σχόλιο.
 
«Την αποκατέστησε την Κρητικοπούλα. Αυτό το σπουδαίο στέλεχος για τις καλές υπηρεσίες που πρόσφερε στον αγώνα λασπολογίας μαζί με τους υπάνθρωπους» έγραψε η κ. Μακρή, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για ερωμένες αεροσυνοδούς και... γυμνοσάλιαγκες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)