Ηλεκτρονική Έκδοση

Στις φυλακές Λάρισας ο Σταμπούλος

Ο 31χρονος ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας

Στις φυλακές Λάρισας οδηγείται ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» Αντώνης Σταμπούλος, που συνελήφθη στον Βύρωνα. Στο μεταξύ ο 31χρονος, που πέρασε τη χθεσινή νύχτα στο τμήμα Μεταγωγών, ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταφορά του σε φυλακή εκτός του Κορυδαλλού.

Σε κείμενο-δήλωση που φέρει την υπογραφή του και αναρτήθηκε (ημερομηνία 6 Οκτωβρίου) την Τρίτη στο Indymedia αναφέρεται: «Παρά την εισαγγελική παραγγελία για μεταγωγή μου στις φυλακές Κορυδαλλού, το γεγονός ότι με έφεραν εδώ (σ.σ. Τμήμα Μεταγωγών) αποκαλύπτει ότι υπάρχει ισχυρή πίεση και προσπάθεια να με στείλουν σε κάποια άλλη μακρινή φυλακή...».

Ο Αντώνης Σταμπούλος σημειώνει ότι επιχειρείται με τον τρόπο αυτόν η εξόντωση της οικογένειάς του «που θα αναγκάζεται να ταξιδεύει ώρες για να με δει», αλλά και η «δυσχέρανση του έργου της συνηγόρου».

Στη δήλωση προστίθεται ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να εξοντωθεί «αφού ξέρουν ότι πολιτικά υπερασπίζομαι τη θέση μου ακόμη κι αν με στείλουν στη Σιβηρία».

Επίσης, επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσης για το κλίμα τρομολαγνείας που, όπως τονίζει, καλλιεργούν αλλά και τον τρόπο με τον οποίο διοχετεύονται προς τους δημοσιογράφους «ευρήματα» - που, όπως υποστηρίζει, «δεν περιλαμβάνονται καν στην δικογραφία».

Ο Αντώνης Σταμπούλος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη σε γκαράζ στο Βύρωνα, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, κλοπής, πλαστογραφίας, αντίστασης κατά της αρχής, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και οπλοφορίας.

Την Κυριακή οδηγήθηκε στον ανακριτή και κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ μια ήμερα νωρίτερα με κείμενο -παρέμβασή του στο indymedia κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησης και ανάκρισής του στη ΓΑΔΑ και αυτοπροσδιορίστηκε ως "αναρχικός επαναστάτης".

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Δικαστικό ρεπορτάζ