Ηλεκτρονική Έκδοση

Μπιανκί: «Διάχυτη αξονική βλάβη»

Η οικογένεια του Γάλλου πιλότου, γνωστοποίησε την σοβαρότητα της κατάστασης του 25χρονου, με ανακοίνωση που εξέδωσαν και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Marussia F1 Team

Έχουν περάσει πάνω από 48 ώρες από το τρομακτικό ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί και οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του είναι με το σταγονόμετρο, την Τρίτη υπήρχε ενημέρωση από πλευράς της οικογένειας του Γάλλου που ανακοίνωσε την ιατρική διάγνωση για τον βαρύτατο τραυματισμό του και την έκταση των τραυμάτων που έχει υποστεί στο κεφάλι, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον γερανό στη Σουζούκα.

Όπως ανέφεραν στην ιστοσελίδα  της Marussia, ο 25χρονος Γάλλος οδηγός έχει υποστεί «διάχυτη αξονική βλάβη» και προέκυψε από την πολύ απότομη επιτάχυνση ή επιβράδυνση του κεφαλιού εξαιτίας της δυνατής πρόσκρουσης. 
 
Η ανακοίνωση της οικογένειας:
 
«Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για την οικογένεια μας, αλλά τα μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης για τον Ζιλ από ολόκληρο τον κόσμο μας δίνουν παρηγοριά. Θα θέλαμε να εκφράσουμε ειλικρινά την ευγνωμοσύνη μας.
 
Ο Ζιλ παραμένει στην εντατική μονάδα του γενικού νοσοκομείου Μίε στο Γιοκαΐτσι. Έχει υποστεί διάχυτη αξονική βλάβη και παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Οι γιατροί του νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη θεραπεία και φροντίδα και είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουν κάνει για τον Ζουλ μετά το ατύχημα.
 
Είμαστε ευγνώμονες για την παρουσία του καθηγητή, Ζεράρ Σαϊλιάν, προέδρου της ιατρικής επιτροπής της FIA και του καθηγητή Αλεσάντρο Φράτι, νευροχειρουργό του πανεπιστημίο της Ρώμης La Sapienza, ο οποίος ταξίδεψε στην Ιαπωνία έπειτα από αίτημα της Ferrari.
 
Έφτασαν στο νοσοκομείο σήμερα και μίλησαν με την ιατρική ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη θεραπεία του Ζιλ, ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι για την κλινική του κατάσταση και να μπορέσουν να συμβουλέψουν την οικογένεια. Οι καθηγητές Σαϊλιάν και Φράτι αναγνωρίζουν την άριστη φροντίδα που δίνει το νοσοκομείο και θέλουν να ευχαριστήσουν τους Ιάπωνες συναδέλφους τους.
 
Το νοσοκομείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να φροντίζει τον Ζιλ. Μεγαλύτερη ενημέρωση θα δοθεί όταν κριθεί απαραίτητο»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Formula 1
Μηχανοκίνητος αθλητισμός