Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνδικαλιστική δίωξη στη Χίο

Ήταν αντίθετοι με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.)

Η μήνυση εκδικάζεται την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.

 Πλήθος συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων, καθώς και πολιτικοί φορείς εκφράστηκαν ήδη υπέρ των διωκόμενων.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου νομού Σάμου, "εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της, στους συνάδελφους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς Γιώργο Αμπαζή, πρόεδρο του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και Μάρκο Σκούφαλο, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Χίου.

Οι συνάδελφοι συνδικαλιστές δικάζονται γιατί εξέφρασαν, το δικαίωμα και υποχρέωσή τους, να ανακοινώσουν την αντίθεσή τους για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), σαν νέα μορφή εργασιακών σχέσεων με εργαζόμενους χωρίς πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καταγγέλλουμε αυτή την δίωξη ως πολιτική που στόχο έχει να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίθετη με τους νόμους του κεφαλαίου. Χτυπάει το ταξικό κίνημα και όσους παλεύουν για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Ενάντια σε κάθε λογής σκλαβοπάζαρα εργαζομένων και ανέργων. Θέλει να τρομοκρατήσει και να στείλει μήνυμα ότι όποιος παλεύει και αντιστέκεται στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική τον περιμένουν διώξεις. Καλούμε του εργαζόμενους να μην τρομοκρατηθούν. Με οργανωμένο αγώνα θα αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη συνδικαλιστή. Να αθωωθούν όσοι δικάζονται".

 

ΣΥΡΙΖΑ Χίου

"Συμπαραστεκόμαστε  στους Μάρκο Σκούφαλο δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ΛΑΣ, Γιώργο Αμπαζή πρόεδρο του  ΝΤ Της ΑΔΕΔΥ Χίου και  Νίκο Κατσαράκη διευθυντή της εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΗΣ" που διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ. Η μήνυση εκδικάζεται την Τετάρτη  8 Οκτωβρίου. 
 
Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη μήνυση δεν αναφέρεται σε κανενός είδους προσωπική διαφορά, αλλά ποινικοποιεί την πολιτική έκφραση γνώμης και την ελευθερία δημόσιας κριτικής.
 
Ανεξάρτητα από τις πολιτικές θέσεις  των μηνυομένων θεωρούμε ότι οι πολιτικές διαφωνίες ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται και να επιλύονται. Πιστεύουμε  ότι η ελεύθερη έκφραση γνώμης είναι βάση της δημοκρατίας, δικαίωμα κατακτημένο με αγώνες και γι αυτό  απαραβίαστο".
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις