Ηλεκτρονική Έκδοση

Παραιτείται από συνήγορος του Μπούκουρα ο Κούγιας

Την παραίτησή του από συνήγορος υπεράσπισης του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στ. Μπούκουρα, ο οποίος είναι προφυλακισμένος ως κατηγορούμενος για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ανακοίνωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που ξαφνικά επικαλείται λόγους «προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας».

Η παραίτηση έρχεται λίγες ημέρες πριν την υποβολή της πρότασης του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή μη των περίπου 80 κατηγορουμένων για την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλ. Κούγια έχει ως εξής:

«Παρά τις εντελώς αντίθετες προσωπικές, πολιτικές και κοινωνικές μου πεποιθήσεις, ανέλαβα την υπεράσπιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα, διότι με έπεισε ότι η παρουσία του στο κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν εντελώς περιστασιακή και οφείλετο μόνο στο πάθος του να διακριθεί πολιτικά. Η διαγραφή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν μια επιβεβαίωση της επιλογής μου.

Σήμερα, εκ λόγων προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας, παραιτούμαι από την θέση του συνηγόρου υπερασπίσεως του Ευστάθιου Μπούκουρα. Τους λόγους της παραιτήσεως μου δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιήσω, εξαιτίας του απορρήτου της σχέσεως δικηγόρου και κατηγορουμένου, το οποίο επιβάλλει ο Κώδικας Δικηγόρων».

Ο Στάθης Μπούκουρας κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου καθώς με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών τον περασμένο Ιούλιο κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος, παρά τις αντίθετες εισαγγελικές εισηγήσεις να αποφυλακιστεί με την επιβολή χρηματικής αποζημίωσης και περιοριστικών όρων.

Newsroom Enet

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Χρυσή Αυγή