Ηλεκτρονική Έκδοση

Προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Αλλά και για τη σύνοδο κορυφής του ΔΝΤ

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο επίκεντρο της συνάντησης Αντ. Σαμαρά – Ευ. Βενιζέλου με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν διεξοδικώς τα θέματα που άπτονται των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και το επικείμενο ταξίδι των κ.κ. Χαρδούβελη και Στουρνάρα στην Ουάσινγκτον και οι εκεί συναντήσεις τους στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΔΝΤ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως ήταν μια συνάντηση προετοιμασίας, ενώ από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε πως έγινε συζήτηση για το ταξίδι στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησαν και για τη συζήτηση που ξεκινά την Τρίτη στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Θα πάτε στην Ουάσινγκτον στο IMF;

Ι. Στουρνάρας: Ναι. Καλησπέρα. Ήταν μια συνάντηση προετοιμασίας αυτή, ακριβώς για το ταξίδι αυτό.

Τι αναμένετε; Εκεί θα τεθεί το θέμα…;

Ι. Στουρνάρας: Δεν έχω να πω άλλα πράγματα. Ήταν απλώς μια συνάντηση προετοιμασίας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση