Έντυπη Έκδοση

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ:

Εβαλε όρους και διεγράφη

«Εξω από το μαντρί», στη μεγάλη ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών βρίσκεται από χθες η Ραχήλ Μακρή. Η βουλευτής με ανοικτή επιστολή της έθετε όρους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και προσωπικά στον πρόεδρο του Κινήματος, Πάνο Καμμένο, προκειμένου να παραμείνει, η απόφαση όμως της συνεδρίασης ήταν ομόφωνα «διαγραφή».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της διαγραφής, «η κ. Μακρή αρνήθηκε αδικαιολογήτως να παραστεί για εξηγήσεις στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο., αποστέλλοντας υπόμνημα με μη αποδεκτό και άκρως προσβλητικό περιεχόμενο».

Στην επιστολή της η κ. Μακρή ζητούσε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να αποφασίσει για την άμεση αποκατάσταση της τιμής, της αξιοπρέπειας και της πολιτικής της υπόστασης, μέσω δημόσιας δήλωσης και συγγνώμης από τον κ. Καμμένο και τα μέλη της Κ.Ο.

Μάλιστα στην επιστολή της η κ. Μακρή προειδοποιεί ότι αν δεν τηρηθούν άμεσα οι όροι της, τότε «δεν θα αποτελούσε έκπληξη η απομάκρυνσή μου από ένα κίνημα που έχει χάσει τον προσανατολισμό της ιδρυτικής του διακήρυξης και δεν σέβεται τη νομιμότητα και τους θεσμούς, όπως οφείλει».

Μετά τη διαγραφή της ήρθε η πρώτη αντίδραση της Ραχήλ Μακρή μέσω Facebook. Με μία ειρωνική ανάρτηση, η βουλευτής αφήνει υπονοούμενα για συνεργασία Ν.Δ.-ΑΝΕΛ και καταλήγει με την ευχή «Καλό ταξίδι προς το μεγάλο μαντρί».

Η Ραχήλ Μακρή δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να μη συνεργαστούν με τη Ν.Δ. και να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να μην συνυπογράφουν τροπολογίες με τον Αδωνι που θίγουν το δημόσιο συμφέρον και υπονομεύουν το έργο της Δικαιοσύνης.

Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να καταδικάσουν τη συνεργασία με κόμματα και πρόσωπα που ευθύνονται για την ανθρωπιστική κρίση του ελληνικού λαού.(...)

Καλό ταξίδι προς το μεγάλο μαντρί».

Στο μεταξύ, την ένταξή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Νικολόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)