Έντυπη Έκδοση

Το Λονδίνο προτιμούν εργαζόμενοι και... μωρά

Σε χρυσό μαγνήτη ξένων επαγγελματιών, εργαζομένων και εργατών αναδεικνύεται το Λονδίνο αφήνοντας πίσω του τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, που κερδίζουν τον τίτλο της δεύτερης και τρίτης αντιστοίχως καλύτερης πόλης για εργασία στον κόσμο, σύμφωνα με νέα έρευνα του Boston Consu-lting Group (BCG).

«Baby boom» στη βρετανική πρωτεύουσα «Baby boom» στη βρετανική πρωτεύουσα Την ίδια στιγμή, το κύμα μετανάστευσης προς τη βρετανική πρωτεύουσα της προκαλεί «baby boom», χαρίζοντάς της έναν ακόμη τίτλο -αυτόν της «βασίλισσας των μωρών» στην Ευρώπη.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι από 189 χώρες συμμετείχαν στην έρευνα της BCG και στη μεγαλύτερή τους πλειοψηφία δήλωσαν ότι το Λονδίνο «είναι το κορυφαίο μέρος για αναζήτηση εργασίας» υποστηρίζοντας ότι η πόλη δεν είναι απλώς γεμάτη από επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά διέπεται και από αρμονική πολυπολιτισμικότητα. Και έτσι δεν είναι τυχαίο ότι στο Λονδίνο ζουν πλέον 3 εκατ. πολίτες που έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 37% του πληθυσμού της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σε επίπεδο χωρών, τώρα, σύμφωνα με τους ερευνητές της BCG οι ΗΠΑ ήταν και παραμένουν ο κορυφαίος μεταναστευτικός προορισμός, με 42% των συμμετεχόντων να δηλώνουν ότι εκεί επιθυμούν να αναζητήσουν εργασία, ενώ 37% δήλωσαν ότι θα έψαχναν το επαγγελματικό τους μέλλον στη Βρετανία. Ο Καναδάς αναδεικνύεται στην τρίτη καλύτερη χώρα εργασίας, ενώ η Γερμανία, η Ελβετία και η Γαλλία είναι οι αγαπημένες «μη αγγλόφωνες» χώρες για όσους αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. Εν τω μεταξύ, ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες η οικονομική κρίση «μειώνει» και τις γεννήσεις των μωρών, στη Βρετανία η τάση είναι τελείως διαφορετική και πλέον οι Βρετανίδες έχουν κατά μέσον όρο δύο παιδιά, ποσοστό υψηλότερο από κάθε ευρωπαϊκή χώρα, εκτός από τη Γαλλία και την Ιρλανδία. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης το Λονδίνο είναι η πόλη με τις περισσότερες γεννήσεις των μωρών ανά 1.000 πολίτες. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση καταγράφονται 10,4 μωρά ανά 1.000 κατοίκους, αλλά το αντίστοιχο νούμερο στο Λονδίνο αγγίζει το 17,7.

(ΠΗΓΕΣ: WWW.INDEPENDENT.CO.U, WWW.DAILYMAIL.CO.UK)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συνθήκες εργασίας
Βρετανία
Ματιές στον κόσμο
Ερευνες & μελέτες