Έντυπη Έκδοση

Υποψήφιος σύμβουλος της Χ.Α. έβαζε χέρι σε χρηματικές εγγυήσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δικηγόρος-υποψήφιος σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, στις τελευταίες εκλογές, κατηγορείται ότι έβαζε χέρι στις χρηματικές εγγυήσεις που επέβαλλαν τα δικαστήρια στους πελάτες του.

Συνελήφθη από αστυνομικούς την ώρα που έκανε ανάληψη από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ αφέθηκε ελεύθερος, με προφορική εντολή εισαγγελέα, λόγω της ειδικής δωσιδικίας που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για τους δικηγόρους, εξαιρώντας τους από την αυτόφωρη διαδικασία. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα και ακολούθως την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούσαν σε ποσά που έχουν καταθέσει πελάτες του στο πλαίσιο επιβολής περιοριστικών μέτρων (εγγυήσεων) ή κατασχέσεων στην προδικασία, παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις κατά τρόπο ώστε να φαίνεται ότι επιβάλλουν την επιστροφή των εγγυήσεων προς τους κατηγορουμένους. Τρεις φορές απέσπασε συνολικά 9.150 ευρώ, ενώ συνελήφθη χθες τη στιγμή που πήρε άλλα 2.415 ευρώ.

Ο 40χρονος τον περασμένο Φεβρουάριο έθεσε υποψηφιότητα ως σύμβουλος για το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) με την «Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων», που αποτελεί συνδικαλιστική πτέρυγα της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν εξελέγη, όπως και κανένα μέλος του συνδυασμού. Παραμονές των εκλογών φαίνεται ότι χειροδίκησε εναντίον μιας συναδέλφου του η οποία διαμαρτυρόταν μαζί με άλλα μέλη της «Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων», για την υποβολή υποψηφιότητας από τους δικηγόρους της Χ.Α.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Διαφθορά
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Συλλήψεις/Προσαγωγές
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Χρυσή Αυγή