Έντυπη Έκδοση

«Ποιητής μόνο ένας!»

Η κυρία Κική Δημουλά, ποιήτρια, η οποία πρόσφατα ανακηρύχθηκε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, συμπεριλαμβανομένη κι αυτή στον κύκλο των «αθανάτων» όπως αρέσκονται οι ίδιοι να αυτοαποκαλούνται, ήταν προσκεκλημένη στην εκπομπή «Η ζωή είναι αλλού».

Σε κάποια στιγμή η δημοσιογράφος της εκπομπής τη ρώτησε "τι είναι η αγάπη" και αυτή εξεφράσθη προσβλητικά λέγοντας: "Η αγάπη είναι το σήμα του σωματέμπορα εγωισμού μας", παραβλέποντας ή μάλλον αγνοώντας ότι η ψυχή μας έχει ανάγκη την ομορφιά της αγάπης και δεν έχουμε μόνο σώμα με ορμές, όπως συμβαίνει με τα ζώα, για να μας κατατάξει στην κατηγορία αυτή η κάθε κυρία Δημουλά. Δεν χρειάζεται να της αποδοθεί ο ανάλογος χαρακτηρισμός που της αξίζει, άλλωστε της τον αποδίδουν τα ίδια τα λεγόμενά της, τα οποία δηλώνουν την πνευματική της στάθμη, αλλά και το χαρακτήρα της. Είναι προφανές πως δεν πρόκειται απλώς για γλωσσικό ολίσθημα, αλλά για γλωσσικό εκχυδαϊσμό, ο οποίος υποβαθμίζει κάθετα την αισθητική της γλώσσας.

Ισως θα έλεγε κανείς για μένα: "Και ποιος είσαι εσύ για να λες για μια επώνυμη ποιήτρια και ακαδημαϊκό;". Είμαι ένας απλός πολίτης, ο οποίος αυτονόητα αντιδρά στο διασυρμό της αγάπης, που είναι το ευτυχέστερο συναίσθημα για τον άνθρωπο. Αλλωστε, ο Κύριος της Αγάπης έχει πει: "Πατάξατε το Σατανά". Αυτό έκανα εγώ».

Παπανδρέου Κων/νος, ΦΑΡΡΑΙ ΠΑΤΡΩΝ

ΥΓ. Πρόσωπα και των δύο φύλων, όταν το καθένα απ' αυτά με έπαρση δηλώνει ότι είναι ποιητής ή ποιήτρια, αυτόματα κατρακυλάει στο χώρο της γελοιότητας. Ποιητής μόνο ο Θεός είναι και ουδείς άλλος. Ας το καταλάβουν λοιπόν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν