Έντυπη Έκδοση

Η ΔΟΥΡΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Ο,τι κάνουν μόνοι τους...

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ξεκαθάρισε χθες στον Γιάννη Αλαφούζο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ότι δεν θα στηρίξει την ένσταση του Παναθηναϊκού για ανατροπή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία μπλόκαρε η επιχορήγηση ύψους 7 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή της Λεωφόρου.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αλαφούζου - Δούρου για το γήπεδο, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΟ δεν κέρδισε τη στήριξή της... Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αλαφούζου - Δούρου για το γήπεδο, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΟ δεν κέρδισε τη στήριξή της... Η στάση της δεν προκάλεσε αρνητικά σχόλια στο «τριφύλλι», καθώς ήταν περιορισμένα τα χρονικά περιθώρια να μελετήσει την υπόθεση η νομική υπηρεσία της Περιφέρειας.

Από τις δύο πλευρές προέκυπτε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Ο Παναθηναϊκός θα καταθέσει αύριο την ένσταση και στο τέλος του μήνα θα ξέρει αν θα γίνει αποδεκτή από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στο «τριφύλλι» επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα δικαιωθούν. Μεταξύ άλλων θα υποστηρίξουν ότι ο νόμος τους καλύπτει ως προς την αύξηση του όγκου του οικοδομήματος του «Απ. Νικολαΐδης», ενώ θα επισημανθεί ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την τύχη του Προεδρικού Διατάγματος σε ό,τι αφορά στο πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης και κατά συνέπεια δεν είναι εξασφαλισμένη η παραμονή του συλλόγου στη Λεωφόρο μετά τη λήξη της πενταετίας.

Η Ρένα Δούρου ήταν θετική σε δύο θέματα που έβαλε στο τραπέζι ο Γιάννης Αλαφούζος. Σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει εντολή να εκταμιευθούν τα 7 εκατ. ευρώ στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή από το Ε.Σ. η ένσταση του Παναθηναϊκού. Στην περίπτωση που η προσβολή της απόφασης του Ε' κλιμακίου απορριφθεί, η περιφερειάρχης φέρεται διατεθειμένη να συνεργαστεί με τους παράγοντες του «τριφυλλιού» προκειμένου να συνταχθεί μία νέα σύμβαση για τα έργα βελτίωσης της Λεωφόρου.

Μετά τη συνάντηση Δούρου - Αλαφούζου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο κ. Αλαφούζος γνωστοποίησε ότι η ΠΑΕ πρόκειται να προχωρήσει σε ένσταση κατά της αρνητικής απόφασης του Ε' Κλιμακίου (ΣΤ' Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τη σύμβαση των επτά εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η περιφερειάρχης επανέλαβε την πάγια θέση της ότι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες, καθώς και τη βούληση της κοινωνίας των πολιτών. Τέλος, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την ανάγκη να αποκτήσει, με νομικά αδιάβλητο τρόπο, ο ιστορικός σύλλογος τις εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται στην ιστορία του».

Από τη συνάντηση απουσίαζε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη, καθώς το γήπεδο της Λεωφόρου ανήκει στον Α.Ο.

* Ο Μάρκους Μπεργκ άρχισε τρέξιμο από χθες και αναμένεται να είναι έτοιμος στα μέσα Νοεμβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ)
Αθλητικές εγκαταστάσεις
Περιφέρεια Αττικής
Παναθηναϊκός
Γήπεδα/Στάδια