Ηλεκτρονική Έκδοση

Διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Βουλγαρία

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB, το οποίο έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της Βουλγαρίας ξεκινά στις 13 Οκτωβρίου επταήμερες διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Στην ομάδα του GERB που θα διεξάγει τις διαβουλεύσεις θα συμμετάσχουν η Τσέτσκα Τσάτσεβα, πρώην πρόεδρος της Βουλγαρικής Βουλής και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και τα μέλη της Επιτροπής, Ρουμιάνα Μπουτσάροβα και Μέντα Στογιάνοβα. "Εάν μετά τον επικείμενο γύρο διαπραγματεύσεων το GERB καταφέρει να συγκροτήσει κυβέρνηση μειοψηφίας με ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη, θα είναι επιτυχία για μας που θα έχουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης" δήλωσε η Τ. Τσάτσεβα σε συνέντευξή της. Τόνισε, ωστόσο, ότι η αποστολή θα είναι δύσκολη και ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί μία συμφωνία σε πολιτικές και όχι συμφωνία προσωπικοτήτων.

"Ένας συνασπισμός του GERB με το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP) και το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (MRF) είναι αδύνατος. Ωστόσο θα έχουμε διαβουλεύσεις με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, επειδή πρέπει να ξεπεράσουμε το ρεβανσισμό και την επιθετική συμπεριφορά που είδαμε στην προηγούμενη Βουλή" δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του GERB, Τσβέταν Τσβετάνοφ.

Μετά τον πρώτο γύρο διαβουλεύσεων θα ακολουθήσει και δεύτερος, στον οποίο θα συμμετάσχει και αρχηγός του GERB, Μπόικο Μπορίσοφ. Ο Ατανάς Μερτζάνοφ, εκπρόσωπος τύπου του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος δήλωσε ότι αν το κόμμα προσκληθεί στις διαβουλεύσεις, θα συμμετάσχει για να συζητήσει τις προτεραιότητες της χώρας.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλγαρία