Ηλεκτρονική Έκδοση

Εθνική Ελλάδος

«Το κλίμα είναι εξαιρετικό και έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον»

Έτοιμοι και με στόχο τη νίκη θα εμφανιστούν οι Έλληνες διεθνείς στα προσεχή παιχνίδια με τις Φινλανδία και Β.Ιρλανδία για τα προκριματικά του Euro 2016, όπως δήλωσαν στο περιθώριο της παρουσίασης της συνεργασίας της ΕΠΟ με την ΟΠΑΠ ΑΕ, ο Κλαούντιο Ρανιέρι και οι Μαυρίας, Φορτούνης και Σαλπιγγίδης

Στο περιθώριο της παρουσίασης (8/10) της συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον ΟΠΑΠ, οι Κλάουντιο Ρανιέρι και οι Έλληνες διεθνείς εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τα παιχνίδια που ακολουθούν με Φινλανδία και Β. Ιρλανδία, κάνοντας λόγο για ετοιμότητα της Εθνικής και ισάριθμες νίκες.

Αρχικά μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός που είπε: «Ελπίζω να νικήσουμε. Είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Είναι καλές ομάδες που παλεύουν αρκετά. Είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι για τα παιχνίδια.
 
Για τη χορηγία και το πρόγραμμα με τους νέους: «Όλες οι ομάδες ανά την Ευρώπη μιλούν για τις ακαδημίες. Πήγα στην Αγία Πετρούπολη για να συναντήσω άτομα από την ΟΥΕΦΑ και όλοι μιλούσαν για το πόσο σημαντικές είναι οι ακαδημίες. Είναι σημαντικό να χτίσουμε και τη νέα γενιά. Η ΟΠΑΠ είναι κοντά μας και μας βοηθάει».
 
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι Έλληνες παίκτες με τον Κώστα Φορτούνη να δηλώνει : «Σίγουρα έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια. Πιστεύω πως η ομάδα είναι έτοιμη. Αρχής γενομένης από το Σάββατο πάμε με στόχο τη νίκη. Πιστεύω πως έχουμε καλό κλίμα και είμαστε έτοιμοι για τα δύο δύσκολα παιχνίδια», ενώ πρόσθεσε ότι: 
 
«Είναι σημαντική η χορηγία για τις ακαδημίες. Όλα τα νέα παιδιά θέλουν δουλειά και υπομονή για το στόχο τους και μόνο έτσι μπορούν να φτάσουν ψηλά».
 
Από την πλευρά του ο Χάρης Μαυρίας δήλωσε: «Μεγαλώνοντας σε μία ακαδημία πιστεύω μόνο να επωφεληθεί μπορείς κανένας. Έχοντας δίπλα προπονητές έμπειρους και μέσα από αυτό χτίζεις δυνατό χαρακτήρα για τη συνέχεια. Πιστεύω πως εξελίσσεις και το ταλέντο σουτ. Μέσα από την ακαδημία μπορείς να φτάσεις ψηλά και να κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα.
 
Εννοείται πως φτιάχνεις χαρακτήρα. Οι άνθρωποι στις ακαδημίες αυτό έχουν ως πρώτο στόχο και ύστερα το ποδοσφαιρικό ταλέντο κάθε παίκτη. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται τώρα με τον ΟΠΑΠ», ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ανέφερε αρχικά:
 
«Όλοι γνωρίζουμε πως είναι σημαντικά παιχνίδια για εμάς. Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος. Ελπίζουμε να είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση έτσι ώστε να πάρουμε τις νίκες στα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως το κλίμα είναι εξαιρετικό και έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον», για να συμπληρώσει αναφορικά με τις ακαδημίες:
 
«Είναι σημαντικό ο αθλητισμός να … τραβάει τα νέα παιδιά. Θα έλεγα στους γονείς να βρίσκονται και να στηρίζουν τα παιδιά γιατί πραγματικά το χρειάζονται στο ξεκίνημα. Η συμβουλή στους νέους είναι πως ο δρόμος είναι μεγάλος και χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Αν αγαπάνε αυτό που κάνουν μπορούν να κυνηγήσουν το όνειρο και να πετύχουν πράγματα που δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ».
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Συνεντεύξεις
Εθνική Ελλάδος
Euro
Ποδόσφαιρο