Ηλεκτρονική Έκδοση

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ κόντρα στην αξιολόγηση και τον επανέλεγχο συμβάσεων

Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Μπουτάρη

Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης εργαζόμενοι του κεντρικού Δήμου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση και τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

"Εμμένουμε στη θέση μας σαν εργαζόμενοι και δεν αποδεχόμαστε την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων, πιστεύοντας ότι οι δύο αυτοί νόμοι θα οδηγήσουν χιλιάδες κόσμου στην ανεργία", υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Μηνάς Μοναστηρίδης. Ο δήμαρχος έφυγε από το γραφείο του, αφήνοντας τους εργαζόμενους να παραμείνουν στο χώρο και να κάνουν δηλώσεις.

Η κατάληψη έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας, από τις 11:30 το πρωί, που κήρυξε για σήμερα η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζεται ότι "τάσσεται ευθέως υπέρ του ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο στις υπηρεσίες των ΟΤΑ α' και β' βαθμού αλλά δεν θα σκύψει το κεφάλιστον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου" και προστίθεται χαρακτηριστικά για την πολιτική του αρμόδιου υπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη: "Είναι περισσότερο από εμφανές πως ο Μητσοτάκης προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ανταποδώσει στον κ. Σαμαρά τα όσα κατέγραψε η Ιστορία το 1993, όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έπεσε προτού ολοκληρώσει τη θητεία του".
 
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΟΕ-ΟΤΑ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Θεσσαλονίκη