Ηλεκτρονική Έκδοση

Κατάληψη στην ιταλική γερουσία για την ψήφο εμπιστοσύνης

Από στελέχη του Κινήματος Πέντε Αστέρων

Διαμαρτύρονται για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά ο πρωθυπουργός Ρέντσι. Τελικά η ψήφος εμπιστοσυνης είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ιταλία, ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο.

Σε προσωρινή κατάληψη της ιταλικής γερουσίας προχώρησαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Κινήματος Πέντε Αστέρων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ψήφου εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, για να εγκριθούν οι μεταρρυθμίσεις στο νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις. 

Ο πρόεδρος της γερουσίας Πιέτρο Γκράσο ζήτησε από τον εκπρόσωπο των Πέντε Αστέρων, Βίτο Πετροτσέλι, να εγκαταλείψει την αίθουσα. Πέντε γερουσιαστές, όμως, του κινήματος που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο δημιούργησαν με τα σώματά τους «ασπίδα» γύρω από τον Πετροτσέλι και οι υπάλληλοι της γερουσίας δεν μπόρεσαν να τον υποχρεώσουν να απομακρυνθεί.

Παράλληλα, μέλη του κινήματος του Γκρίλλο διέκοψαν επανειλημμένα τον υπουργό Εργασίας Τζουλιάνο Πολέτι, ο οποίος, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, η οποία προβλέπει φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν εργαζόμενους με συμβόλαια αορίστου χρόνου, αλλά και πιο εύκολες απολύσεις.

Μέχρι αυτή την ώρα οι γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων βρίσκονται εντός της κεντρικής αίθουσας του σώματος και η συνεδρίαση αναμένεται να ξαναρχίσει στις 5 ώρα Ιταλίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί το πρωί της Τετάρτης, μέχρι αργά το βράδυ, η γερουσία θα πρέπει να εκφραστεί σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει η κυβέρνηση Ρέντσι, αλλά υπό το φως των νέων εξελίξεων η κρίσιμη αυτή ψηφοφορία μπορεί να αναβληθεί για αύριο.

«Δεν κάνουμε πίσω ούτε κατά ένα εκατοστό, θα πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σήμερα, τις ερχόμενες εβδομάδες και τους ερχόμενους μήνες», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, πριν μεταβεί στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την απασχόληση στο Μιλάνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία