Ηλεκτρονική Έκδοση

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ονομαστική ψηφοφορία

Ξεκίνησε η συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Με ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των τριών στρατιωτών, που έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο βολής του Βόλου, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία.

Τη συζήτηση θα ανοίξει εκ μέρους της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης, καθώς σήμερα απουσιάζει στο Μιλάνο ο πρωθυπουργός. Ακολούθως το λόγο θα πάρουν οι εισηγητές των υπόλοιπων κομμάτων ενώ σήμερα αναμένεται να πάρουν τον λόγο υπουργοί της κυβέρνησης ανάμεσα στους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος. 

Εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ορίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας των ΑΝ.ΕΛ η Έλενα Κουντουρά, του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και της Χρυσής Αυγής ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ αντιπροσώπευση θα έχουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει το βράδυ της Παρασκευής λίγο πριν από την ψηφοφορία, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα αναμένεται η παρέμβαση του κ. Χαρδούβελη.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας ενώπιον της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ουσιαστικά διπλή ψήφο εμπιστοσύνης, τόσο προς τη συγκυβέρνηση όσο και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και σημείωσε ότι η τριήμερη συζήτηση “για μας είναι και μια πρόσθετη μάχη. Δεν είναι μια μάχη για την κυβέρνηση και την κυβερνητική σταθερότητα. Είναι μια μάχη και για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης για την προοδευτική σταθερότητα». Επίσης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη στιγμή ως την “κρισιμότερη ίσως πολιτική χρονιά αυτής της περιόδου”.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση καταφεύγει στη διαδικασία της επαναβεβαίωσης της ψήφου εμπιστοσύνης τόνισε ότι “η χώρα χρειάζεται εθνικό χρόνο” και πρόσθεσε ότι οι πρόωρες εκλογές ή η επίσπευση της προεδρικής εκλογής καθίστανται “απαγορευτικές από τη συγκυρία της διαπραγμάτευσης”.

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον να ξεκαθαρίσει τι στάση του απέναντι σε μια ενδεχόμενη συμφωνία κυβέρνησης και εταίρων. “
 
Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
Αντ' αυτού, ο Βορίδης στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης
Διπλή ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Βενιζέλος