Ηλεκτρονική Έκδοση

Δικαστική διαμάχη για τις απολύσεις στην Coca Cola 3E

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Συζητήθηκε η αγωγή πρώην εργαζομένων της Coca Cola 3E, που ζητούν να κηρυχθούν παράνομες οι απολύσεις τους.

Συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (Επίλυση Εργατικών Διαφορών) η αγωγή που κατέθεσαν 33 εργαζόμενοι της «Κόκα-Κόλα 3Ε» κατά της εταιρείας, με την οποία ζητούν να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις τους.

Όπως αναφέρουν, η εταιρεία δεν έκανε διαβούλευση με το Σωματείο τους, ούτε τήρησε το 5% (ποσοστό επί του συνόλου των εργαζομένων) που ορίζει ο νόμος, ενώ κάνουν λόγο για «μεθοδευμένες» απολύσεις. Παρέμβαση στο δικαστήριο έκαναν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της «Κόκα-Κόλα 3Ε», όπως επίσης στέλεχος της εταιρείας.

Ο τελευταίος αρνήθηκε ότι επρόκειτο για «ομαδική απόλυση» -όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι- ενώ δικαιολόγησε την απόφαση της επιχείρησης κάνοντας επίκληση στην προσπάθεια μείωσης του κόστους εξαιτίας των ζημιών και της οικονομικής κρίσης. Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων έκανε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω απολύσεις έγιναν στις 30 Σεπτέμβρη του 2013, όταν η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε την αλλαγή στον τρόπο διακίνησης των προϊόντων της στη Θεσσαλονίκη και την ανάληψη αυτής της δραστηριότητας από εξωτερικούς συνεργάτες.

Έκτοτε εργαζόμενοι και απολυμένοι πραγματοποιούν απεργία. Παρόντες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ήταν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών σε ένδειξη συμπαράστασης. Μάλιστα, προανήγγειλαν ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά θα δίνουν τέσσερα μεροκάματα το μήνα για τους απεργούς που ένα χρόνο τώρα συνεχίζουν ακάθεκτοι τον αγώνα τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Εργασιακά θέματα