Ηλεκτρονική Έκδοση

Συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και αστυνομίας σε Ντιγιάρμπακιρ και Βαν

Τους 18 έφτασαν οι νεκροί από τα επεισόδια.

Συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι την Τετάρτη, μεταξύ Κούρδων και των δυνάμεων ασφαλείας στις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ και Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε μία ημέρα μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που κόστισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους, όπως έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Στο Ντιγιάρμπακιρ η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές που τους πέταγαν πέτρες. 

Ανάλογες συγκρούσεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Βαν, σύμφωνα με πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας. Απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει επιβληθεί στη νοτιοανατολική Τουρκία μετά τις βίαιες διαδηλώσεις των Κούρδων ενάντια στην άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να επέμβει στη Συρία. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα επεισόδια.

Οι σοβαρότερες συγκρούσεις σημειώθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Γεωργίας Μεχντί Εκέρ. Εξάλλου το πρωί της Τετάρτης, μεμονωμένα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ Κούρδων και της αστυνομίας στην Αγκρί και την Καρλιόβα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή