Ηλεκτρονική Έκδοση

Xάος στο κοινοβούλιο πριν την ψηφοφορία

Πράσινο φως στις ευέλικτες απολύσεις στην Ιταλία

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία, λίγες ώρες αφότου φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής για την Απασχόληση. 165 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ με απαιτούμενο αριθμό τις 161 ψήφους. Η διαδικασία είχε συνδεθεί με την πρώτη έγκριση των μεταρρυθμίσεων του εργασιακού, οι οποίες προβλέπουν πιο ευέλικτες απολύσεις - με περιορισμένο δικαίωμα επαναπρόσληψης σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής- αλλά και προσπάθεια επέκτασης των συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Βιβλία εκτοξεύονται κατά του προέδρου του ιταλικού Κοινοβουλίου (φωτ:Corriere della Sera) Βιβλία εκτοξεύονται κατά του προέδρου του ιταλικού Κοινοβουλίου (φωτ:Corriere della Sera)

Παρά την ψήφο εμπιστοσύνης, η μεταρρύθμιση έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερντώντος κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος καθώς δύο γερουσιαστές επέλεξαν την αποχή, ένας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και στη συνέχεια παραιτήθηκε ενώ άλλοι τριάντα πέντε βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Ματέο Ρέντσι ζητούν να βελτιωθεί το εν λόγω μέτρο, πριν την έγκρισή του από τη Βουλή.
 
Οι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων προχώρησαν σε κατάληξη της αίθουσας της Βουλής, ενώ κάποια μέλη της πολιτικής δύναμης του Μπέπε Γκρίλλο πέταξαν βιβλία και χαρτιά κατά του προέδρου του σώματος, Πιέτρο Γκράσσο.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία