Έντυπη Έκδοση

Διπλή η ψήφος εμπιστοσύνης για τους «πράσινους» βουλευτές

Διπλή ψήφο εμπιστοσύνης, προς τη συγκυβέρνηση και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τους βουλευτές του και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας του να προσυπογράψει τη συμφωνία που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους.

Εκδηλη η αμηχανία αλλά και η ένταση, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση Εκδηλη η αμηχανία αλλά και η ένταση, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας χθες το μεσημέρι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, σημείωσε ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης «για εμάς είναι και μια πρόσθετη μάχη. Δεν είναι μια μάχη για την κυβέρνηση και την κυβερνητική σταθερότητα. Είναι μια μάχη και για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι είναι «απαγορευτικές από τη συγκυρία της διαπραγμάτευσης» αβέβαιες πολιτικές εξελίξεις και σε μια αποστροφή του λόγου του αναρωτήθηκε «τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα αρνηθεί τη συναίνεσή του; Την υπογραφή του; Την έγκρισή του στο ολοκληρωμένο σχέδιο που θα γίνει ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους; Ή θα τους πει η κυβέρνηση είναι χωρίς νομιμοποίηση, η Βουλή είναι απονομιμοποιημένη, η χώρα δεν εκφράζεται, περιμένετέ με να διαπραγματευθώ; Πώς θα διαπραγματευθεί; Και πού; Στα εστιατόρια του Βερολίνου ή στην αυλή του Βατικανού;».

«Εκνευρισμός»

Ανώτατες πηγές του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια διευκρίνιζαν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν υπονοεί ότι θα ζητηθεί από τους ξένους η υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ στη συμφωνία, αλλά ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει την ίδια αρνητική τακτική θα προκαλεί εκνευρισμό στις αγορές και θα δυσκολέψει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους».

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι αυτή η «συμφωνία» που επιδιώκει η κυβέρνηση θα κρίνει και το πολιτικό κλίμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ποτέ δεν είπε το ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση έχει τους 180 βουλευτές στο τσεπάκι» ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τονίσει ότι «ώς το Φεβρουάριο ο καθένας παίρνει την ευθύνη του. Θα βοηθήσει τη διαπραγμάτευση ή θα την παρεμποδίσει; Θα συναινέσει γιατί πρέπει να έχουμε ενιαίο μέτωπο με τους εταίρους μας αλλά και με τις αγορές;».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συνέδρια
ΠΑΣΟΚ
Κύριο θέμα
Εκαναν... Τούρκο τον Βενιζέλο