Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πρώτο καθήκον η επιβίωση του λαού»

Η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι οι δύο βασικοί άξονες του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ολοκληρώνεται αύριο με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και με παρόντα τον Αντώνη Σαμαρά.

Γρήγορα σε εκλογές για να τερματιστεί η πολιτική του Μνημονίου ζητεί ο Τσίπρας Γρήγορα σε εκλογές για να τερματιστεί η πολιτική του Μνημονίου ζητεί ο Τσίπρας Ειδικότερα, όσον αφορά το χρέος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να στείλει ισχυρό μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι καμία συμφωνία που ενδεχομένως θα δεσμεύει μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, θέτοντας παράλληλα όλες τις παραμέτρους του προβλήματος που πιστοποιούν πως το δημόσιο χρέος της χώρας είναι μη βιώσιμο. Εκτός αν προκύψει πολιτική λύση ανάλογη με του '53 που θα προβλέπει για την Ελλάδα και κατ' επέκταση για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους. Ο Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία τους χθες, έκανε αναφορά στο μονόδρομο της πολιτικής λύσης, τονίζοντας εξίσου την κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση του δημόσιου χρέους.

Το δεύτερο βασικό σκέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο είναι το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», μεγάλο μέρος του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει με τη μορφή νομοσχεδίων, έτοιμα να κατατεθούν αμέσως από μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει στην περίπτωση, φυσικά, που λάβει ισχυρή εντολή. Ο Αλέξης Τσίπρας θα υπογραμμίσει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το δημόσιο χρέος, ξεκαθαρίζοντας ότι μια κυβέρνηση εθνικού χαρακτήρα θα έχει πρώτο καθήκον την επιβίωση του λαού. Υπερτονίζοντας ως προϋπόθεση να πάει η χώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση σε εκλογές ώστε να τερματιστεί μια ώρα γρηγορότερα η πολιτική του Μνημονίου.

Ως γνωστόν, τα φιλολαϊκά μέτρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει από τη ΔΕΘ και ύστερα καλύπτουν αιτήματα του ευρέος φάσματος των μικρομεσαίων στρωμάτων και περιλαμβάνουν από την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και μέτρα ανακούφισης των πιο αδύναμων ομάδων, έως προτάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και ρυθμίσεις των υποχρεώσεων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Καθώς επίσης και τη νέα πρόταση νόμου, που θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγες ημέρες σχετικά με τη ρύθμιση και το «κούρεμα» των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων, όχι μόνο των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ