Έντυπη Έκδοση

Αλληθωρίζουν στη Ν.Δ. για να φτάσουν τους 180

Από τη μια επιλέγουν τον Βορίδη, από την άλλη κάνουν ανοίγματα στην «Αριστερά της ευθύνης»

Την ώρα που η επιλογή του Μάκη Βορίδη ως εισηγητή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αντί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκαλούσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος έκανε άνοιγμα στην «Αριστερά της ευθύνης».

Συγχαρητήρια στον Μάκη Βορίδη για την αρχηγική εμφάνισή του Συγχαρητήρια στον Μάκη Βορίδη για την αρχηγική εμφάνισή του «Οι μεν στήνουν εμπάργκο σε πρόσωπα στα ΜΜΕ, οι δε απαξιώνουν το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και δηλώνουν στο συνέδριό τους ότι δεν θα ψηφίσουν κανένα πρόσωπο. Ευτυχώς που δεν υπάρχει μόνο αυτή η Αριστερά, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα ζούσαμε. Με την "άλλη" πάντως, την Αριστερά της ευθύνης, μπορούμε και πρέπει να συναντηθούμε ξανά», έγραψε ο κ. Παπαμίμικος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τη ΔΗΜΑΡ και κλείνοντας το μάτι στις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις του χώρου, δηλαδή στον Σπύρο Λυκούδη που βρίσκεται σε τροχιά προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ.

Το σχόλιο του γραμματέα της Ν.Δ. έγινε προφανώς με το βλέμμα στην αναζήτηση των 180, τους οποίους δεν διασφαλίζουν τα «δεξιά μέτωπα», καθώς χωρίς αμφίπλευρη συλλογή ψήφων δεν συγκεντρώνεται ο αναγκαίος αριθμός βουλευτών.

Εν τω μεταξύ, στο γαλάζιο παρασκήνιο συνεχιζόταν η... «Βοριδειάδα», με πολλούς βουλευτές να σχολιάζουν αρνητικά την αξιοποίηση του ακραία δεξιού και προερχόμενου από το ΛΑΟΣ υπουργού Υγείας σε μία συζήτηση, στην οποία η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, κληθείσα από το Σκάι να σχολιάσει την επιλογή Βορίδη, απάντησε με νόημα πως ήταν λάθος των συμβούλων του πρωθυπουργού να μην προγραμματίσουν την ψήφο εμπιστοσύνης ώστε ο κ. Σαμαράς να είναι και στην έναρξη της συζήτησης και να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η πρώην υπουργός επανέλαβε την άποψή της πως πρέπει να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μείζονα θέματα, τονίζοντας πως την πρωτοβουλία για να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας πρέπει να αναλάβει ο κ. Σαμαράς και εάν δεν ανταποκριθεί ο κ. Τσίπρας «κακό του κεφαλιού του».

Εκτίμησε επίσης ότι η Ν.Δ. «μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι» εάν αναλάβει πρωτοβουλίες με άξονες τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, τη βελτίωση της συνοχής της παράταξης, και τέλος πολιτικά ανοίγματα στον «ορφανό» χώρο του Κέντρου και της Κεντροδεξιάς, αλλά σε πολιτική και όχι προσωπική βάση. ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία