Έντυπη Έκδοση

Αισιοδοξία... από τον πάτο του βαρελιού

Ως πρωθυπουργός της χώρας με τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης απευθύνθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση στο Μιλάνο ο Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας όμως... αισιόδοξος, «γιατί οι Ελληνες, με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και έστριψαν το καράβι στο δρόμο της Ανάπτυξης».

Χαρακτήρισε επίσης ενθαρρυντικό στοιχείο ότι το ποσοστό της μειώνεται πλέον σταθερά τρίμηνο με το τρίμηνο, «λίγο, αλλά σταθερά», όπως είπε, και επικαλέστηκε την πρόβλεψη του ΔΝΤ για ταχύτερη αποκλιμάκωση το επόμενο διάστημα.

Αναφέρθηκε επίσης στις πολιτικές που υλοποιεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας (εθνικό σχέδιο για την απασχόληση, παρεμβάσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ για 145.000 ανέργους στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα «Εγγύηση για τους Νέους» για 240.000 ανέργους ηλικίας έως 24 ετών και το πρόγραμμα «voucher» εισόδου στην εργασία για ανέργους ηλικίας 18 έως 24 ετών), δημιουργώντας την εντύπωση ότι απευθύνεται μάλλον στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο.

Ο κ. Σαμαράς κατέληξε σημειώνοντας ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο «κλειδί» για την επιτυχή ενίσχυση της απασχόλησης αποτελεί αποκλειστικά η προώθηση της ανάπτυξης μέσω δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων με το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020 και πρόσθεσε: «Απαιτείται όμως η Ε.Ε. να πετύχει μια μεγαλύτερη μόχλευση πόρων μέσω της ΕΤΕπ και άλλων επενδυτικών ιδρυμάτων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Σύνοδος Κορυφής
Ημερίδες/Διασκέψεις
Διεθνείς διασκέψεις
Απασχόληση και ανεργία
Κύριο θέμα
Τους νοιάζει η πειθαρχία, όχι η ανεργία...