Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΕ «ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ»

Την πλήρωσε ο Εξκάλιμπερ...

Συνεχίστηκε τρίτη ημέρα χθες το θρίλερ του Εμπολα στην Ισπανία. Ο ΟΗΕ διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Ευρώπη. Ο Ραχόι υπόσχεται ότι θα χυθεί άπλετο φως, τα κόμματα της Ενωμένης Αριστεράς (IU) και το κεντρώο UPyD ζητάνε την παραίτηση της υπουργού Υγείας, Ανα Μάτο, το Λαϊκό και το Σοσιαλιστικό σε κοινό μέτωπο συνιστούν ψυχραιμία. Μια ψυχραιμία που, δεδομένου του καταιγισμού των ειδήσεων, πρέπει να είναι δύσκολο να βρεθεί.

Ο Εξκάλιμπερ, ο σκύλος της νοσοκόμας, πλήρωσε τη φοβία για τον Εμπολα Ο Εξκάλιμπερ, ο σκύλος της νοσοκόμας, πλήρωσε τη φοβία για τον Εμπολα Δεκαεφτά τίτλοι δημοσιευμάτων, όλοι για τον Εμπολα, σε ένα μόνο «κλικ» στη σελίδα γνωστού ισπανικού ενημερωτικού μέσου προχθές («Ο Εμπολα ήρθε στην Ισπανία», «Μπορώ να κολλήσω Εμπολα στο λεωφορείο;», «Το υπουργείο Υγείας απομακρύνει όλα τα άτομα που πιθανόν έχουν κολλήσει τον ιό» κ.ο.κ.) υποσκίασαν μοιραία, λόγω της επικαιρότητας, μια έκθεση σύμφωνα με την οποία το 47% των Ισπανών εκτιμά ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα, μετά την ανεργία, τη διαφθορά.

Χθες, ακολούθησαν τα δημοσιεύματα με τις δηλώσεις της άρρωστης νοσοκόμας, Τερέζα Ρομέρο, ότι πιθανόν είχε κολλήσει τον ιό από τα γάντια της ειδικής στολής, αλλά προπαντός το θρίλερ για την τύχη του Εξκάλιμπερ, του τετράποδου φίλου του ζευγαριού, που σύμφωνα με δικαστική απόφαση κρίθηκε ότι έπρεπε να θανατωθεί για λόγους προληπτικούς. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονταν ανεπτυγμένες στις δώδεκα το πρωί έξω από την κατοικία της 44χρονης νοσοκόμας και του συντρόφου της, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά του ζώου. Νωρίτερα είχε φτάσει και το νοσοκομειακό. Τριάντα αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το γκαράζ, ώστε να εμποδίζεται η στάθμευση στην πολυκατοικία. Αλλοι άνδρες της αστυνομίας απομάκρυναν γύρω στους τριάντα πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί και ζητούσαν να μη θανατωθεί ο Εξκάλιμπερ φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Εξκάλιμπερ, δεν είσαι μόνος», «Ανα Μάτο, αυτό είναι δολοφονία», «Μάτο, να παραιτηθείς» και «δολοφόνοι» συλλήβδην οι αστυνομικοί.

«Ρίσκο»

«Δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου της Μαδρίτης, Φελίπε Βίλας, ο οποίος εξήγησε ότι μολονότι δεν έχει αποδειχθεί η μετάδοση του ιού από τα ζώα στον άνθρωπο, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή.

Αινιγματικός εμφανίζεται στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο σύντροφος της νοσοκόμας Τερέζα Ρομέρο, ο Χαβιέρ Λιμόν, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να μη θανατώσουν το σκύλο του. Και την είχε. «Πιστεύετε ότι έγιναν λάθη στην περίπτωση της συντρόφου σας;» τον ρώτησαν δημοσιογράφοι της «Ελ Παΐς». «Επιφυλάσσομαι να απαντήσω», δηλώνει. «Σε εσάς, γιατί δεν έγιναν ακόμη οι εξετάσεις;» (έχει τεθεί και ο ίδιος υπό επιτήρηση στο νοσοκομείο). «Ιατρικό μυστικό», απαντά. Ο Εξκάλιμπερ προσευχόταν να έρθει ο Αρθούρος μια ώρα νωρίτερα. Γύρω στο μεσημέρι, θυσιάστηκε για το καλό μας. Η δικαιοσύνη αποδόθηκε.

(Πηγές: La Vanguardia, El Mundo, El Obserbador, El Pais)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισπανία
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση