Έντυπη Έκδοση

120 εκθέτες στην τουριστική έκθεση στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ζήτηση για τον ελληνικό θαλάσσιο, εναλλακτικό και ορεινό τουρισμό υπάρχει από πλευράς των διεθνών αγοραστών, πέραν του συνηθισμένου πακέτου «Ηλιος και Θάλασσα».

Εξ ου, κάλεσμα προς πάσα κατεύθυνση σε φορείς του τουρισμού των Περιφερειών, αλλά και φορέων που εμπλέκονται στο πακέτο Εναλλακτικός - Ορεινός Τουρισμός για να συμμετάσχουν στην 1η Εκθεση Ελληνικού Τουρισμού από τις 5 ώς τις 7 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Μετροπόλιταν Expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», απηύθυναν οι διοργανωτές. Στην έκθεση έχουν δηλώσει συμμετοχή πλέον των 120 εκθετών.

Ο Χριστόφορος Παπαδιώτης, γενικός διευθυντής της Leader Expo-Leadertech, ανέφερε ότι η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα των συναρμόδιων υπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας, Αιγαίου, Ανάπτυξης, Πολιτισμού και των φορέων ΕΟΤ, ΕΒΕΑ, ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ και HAPCO.

Σημείωσε ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι έντονο και μάλιστα και από χώρες και αγοραστές που μέχρι πρότινος δεν είχαν πρόσβαση στην ελληνική αγορά κι επιθυμούν ν' αποκτήσουν, αλλά άφησε κι εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τη στάση της Aegean, να τηρήσει σαφείς αποστάσεις από την εκδήλωση.

Σε κάθε περίπτωση, επαγγελματίες κι εκπρόσωποι φορέων του Τουρισμού θα έχουν τη δυνατότητα για συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους ξένους αγοραστές που προέρχονται κυρίως από ΗΠΑ, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Βρετανία, Ρωσία, Σουηδία, Πολωνία, Ταϊλάνδη, Ινδία, Κίνα, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Σερβία και Κύπρο. «Κάθε φορά πάμε εμείς σ' αυτούς. Καιρός είναι να έρθουν κι αυτοί σε μας», είπε χαρακτηριστικά ο Χριστόφορος Παπαδιώτης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, με τίτλο «Come to Meet the Greeks», θα γίνουν και παράλληλες εκδηλώσεις, με διοργανωτές το ΕΒΕΑ, την Αυτοδιοίκηση (Περιφέρειες και δήμους), φόρουμ για το Θαλάσσιο Τουρισμό και την Κρουαζιέρα, ημερίδα του ΣΕΤΕ για τα εμπόδια και τις απειλές στον Τουρισμό, αλλά και το 2ο συνέδριο Digi Travel, το οποίο θα φιλοξενήσει διεθνείς ομιλητές για το ηλεκτρονικό περιβάλλον σε ό,τι αφορά στα ταξίδια και τον τουρισμό και θ' αποτιμηθεί το on-line travel.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός
Εμπορικές εκθέσεις
Υπουργείο Τουρισμού
Εκθέσεις
Αεροδρόμια