Έντυπη Έκδοση

Επίσχεση στη ΝΕΡΙΤ Βόρειας Ελλάδας

Επίσχεση εργασίας στη ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης από χθες. Την επίσχεση δεν κάνουν οι εργαζόμενοι διοικητικοί ή δημοσιογράφοι, οι οποίοι εργάζονται ακόμη στη ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση), αλλά οι εργαζόμενοι στην εταιρεία φύλαξης των γραφείων της ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης, στην οδό Αγγελάκη 2, και Αγγελάκη 6, όπου λειτουργούσε παλιότερα ο 9,58 FM, ο πολιτιστικός ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ3.

Οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, η οποία έχει υπογράψει σύμβαση με το υπουργείο Οικονομικών, δηλώνουν ότι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 5 μήνες, ενώ, όπως υποστηρίζουν, οι οφειλές στην εταιρεία φτάνουν τους 12 μήνες. Επισημαίνεται ότι ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει αναθέσει τη φύλαξη σε ιδιωτική εταιρεία, ο χώρος φυλάσσεται καθημερινά και από μία διμοιρία ΜΑΤ, και μάλιστα επί 24ώρου βάσεως.

Χθες το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εταιρείας φύλαξης δεν επέτρεψαν την είσοδο στους 60 εργαζομένους της ΔΤ και ΝΕΡΙΤ στο κτήριο της Αγγελάκη 2, οι οποίοι πήγαν για να δουλέψουν και βρέθηκαν κλειδωμένοι έξω, περιμένοντας να δουν πότε θα τους επιτραπεί η είσοδος στο κτήριο. Οι υπάλληλοι της εταιρείας φύλαξης ενημέρωσαν σχετικά την ειδική εκκαθαρίστρια της ΕΡΤ, Αφροδίτη Γιουγά, η οποία όμως, όπως υποστηρίζουν, τους συνέστησε να «κρατήσουν χαμηλούς τόνους». Αντ' αυτού, οι υπάλληλοι κλειδώθηκαν στο κτήριο και αρνήθηκαν την είσοδο στους εργαζομένους. Διαμηνύουν ότι αν δεν πληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα, θα σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Σ.Α.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
TV & Media
Εργασιακά θέματα
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)