Έντυπη Έκδοση

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Καρατζαφέρης

Ο πόλεμος στη Γάζα σταμάτησε, ακόμη μία φορά. Ομως ο αντισημιτισμός δεν σταματά ποτέ. Το 2009, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια του τότε πάλι πολέμου της Γάζας, είχε δηλώσει: "Οι δολοφόνοι του Θεού θα ενδιαφέρονταν για μερικές εκατοντάδες δολοφονημένα αθώα παιδιά;

Το αγνό αίμα τους ήδη ποτίζει τη σάρκα όχι των Ισραηλιτών, αυτών το δέρμα έχει αποκτήσει κρούστα αναισθησίας μετά από 70 χρόνια συνεχών δολοφονιών, αλλά του Μπους και του πολύ Ομπάμα, των ηγετών της Ευρώπης και κάποιων εγχώριων υποστηρικτών τους. Δυστυχώς, είναι πλέον γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι ο Εβραίος μυρίζει ΑΙΜΑ".

Σήμερα δεν θα σχολιάσω τις δηλώσεις αυτές. Ομως, από διάφορα δημοσιεύματα, υπάρχει μία κίνηση η Νέα Δημοκρατία να τα βρει με τον κ. Καρατζαφέρη και να τον δεχθεί στους κόλπους της, στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Θέλω να ρωτήσω τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, αν διαβάσει τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη, θα τον δεχθεί στους κόλπους του κόμματός του;

Πολλά γίνονται, προκειμένου να προστεθούν ψήφοι σε κάθε κόμμα. Ομως οι ιδεολογίες των κομμάτων είναι συγκεκριμένες. Θα τις αγνοήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων για μερικές ψήφους;

Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς είναι υπέρμαχος κατά του αντισημιτισμού. Μία ένωση της Νέας Δημοκρατίας με το ΛΑΟΣ θα έχει θλιβερά αποτελέσματα στις θαμμένες προκαταλήψεις που μιλούν για το "θεοκτόνο λαό". Η προσχώρηση του κ. Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία θα είναι όχι ένα συν, αλλά ένα πλην για την κεντροδεξιά παράταξη, όχι μόνο για τις εκλογές, αλλά και για την ιστορία της.

Φυσικά, η γνώμη ενός απλού πολίτη που ενδιαφέρεται για το καλό της χώρας ίσως δεν έχει τόση σημασία στα πολιτικά "μαγειρέματα", όμως πικραίνει αφάνταστα ακόμη και η φημολογία της προσχώρησης ενός πολιτικού, έστω κι αν οι δηλώσεις έγιναν προ ολίγων ετών, σε ένα κόμμα που δεν έχει δείξει αντισημιτικές τάσεις και θα έλεγα μάλιστα ότι έχει θέσεις σταθερές κατά του αντισημιτισμού και γενικά κατά του όποιου ρατσισμού.

Στην πολιτική γενικά πρέπει να είμαστε επιδέξιοι και διακριτικοί, διαφορετικά οδηγούμε τη χώρα σε δύσβατα μονοπάτια. Κάθε πολίτης είναι και μία ψήφος. Ομως, η ψήφος αυτή επιβάλλεται να έχει χαρακτηριστικά καθαρά αντιρατσιστικά, δηλαδή να έχει την έκφραση της ηθικής.

Οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα είναι εκλογές, για πρώτη φορά στην πατρίδα μας, που θα έχουν αποτελέσματα με χαρακτήρα καθοριστικό την οικονομία, αλλά και τις ηθικές αξίες. Μπορεί οι πολίτες της χώρας μας να υποφέρουν οικονομικά, αλλά δεν έχουν χάσει τις ηθικές τους αξίες κι αυτό θα το δείξουν περίτρανα στην κάλπη. Αλλά και τα κόμματα πρέπει να διατηρήσουν τις ηθικές τους αξίες, προκειμένου η χώρα να βγει στο ξέφωτο.

Η βουλευτική μας δημοκρατία θα είναι πολύ αδυνατισμένη, αν τα κόμματα δεν κάνουν σωστές και ηθικές επιλογές. Προσοχή, λοιπόν, με ποιους θα συνεργαστούν τα κόμματα και ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία.

Πριν κλείσω τη μικρή αυτή αναφορά προς τη Νέα Δημοκρατία, θέλω να σχολιάσω το τέλος των δηλώσεων του κ. Καρατζαφέρη: "ο Εβραίος μυρίζει αίμα". Μήπως πρέπει να θυμίσω στον κ. Καρατζαφέρη ότι στον πόλεμο του 1940 έδωσαν το αίμα τους για τη λευτεριά της πατρίδας 513 στρατιώτες, εβραϊκού θρησκεύματος, μαζί με τους εκατοντάδες στρατιώτες και αξιωματικούς χριστιανικού θρησκεύματος, με προεξέχοντα τον ήρωα συνταγματάρχη Μαρδοχαίο Φριζή, που πρώτος σταμάτησε την προέλαση του ιταλικού στρατού, τρέποντας σε φυγή τον εχθρό έξω από τα πάτρια εδάφη, χαρίζοντας την πρώτη νίκη στα Ελληνικά Οπλα; Το αίμα του ήρωα συνταγματάρχη "μύριζε" γιατί ήταν εβραϊκό; Το αίμα ΟΛΩΝ των ανθρώπων είναι το ίδιο, είτε είναι Εβραίοι, Χριστιανοί, Μωαμεθανοί ή οτιδήποτε άλλο. Μόνο ο Χίτλερ έλεγε: "το μολυσμένο αίμα των Εβραίων δεν μπορεί ποτέ να γίνει καθαρό".

Για την ιστορία και μόνο, θα θυμίσω ότι το 2010 ο Πρόεδρος της Δημορκατίας Κάρολος Παπούλιας, τιμώντας το συνταγματάρχη Φριζή, που σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης, αποκάλυψε τον έφιππο ανδριάντα του στη Χαλκίδα. Η τιμή για το αίμα που δίνει οποιοσδήποτε για τη λευτεριά της πατρίδας, είναι πάντα τιμημένο και αθάνατο».

Ιάκωβος Φριζής

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν