Έντυπη Έκδοση

Οι δημοσκοπήσεις

Κύριε διευθυντά, αν όντως ισχύουν τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τα οποία ένα 20% περίπου εμφανίζεται ως «αναποφάσιστο», τότε πολύ φοβάμαι πως ένα κρίσιμο σύνολο συμπολιτών μας, μια εξαιρετικά κρίσιμη ομάδα ψηφοφόρων πάσχει από το λεγόμενο «σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Πρόκειται για μια φθοροποιό -για τον ίδιο τον άνθρωπο- ψυχοπαθολογική διαταραχή, κατά την οποία ο βιαίως απαχθείς ταυτίζεται ψυχοσυναισθηματικά με τον απαγωγέα του, αποδεχόμενος τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ως μάλλον φυσιολογική! Αν έπειτα από 4 χρόνια πολυεπίπεδης λεηλασίας της καθημερινότητας των Ελλήνων κάποιος έχει το κουράγιο να δηλώσει "αναποφάσιστος", προφανώς το πολιτικό του κριτήριο έχει εκφυλιστεί και η επικείμενη εκλογική του συμπεριφορά, ως ψηφοφόρου, μπορεί να αποβεί μοιραία, όχι μόνον για τον ίδιο, αλλά για όλους μας.

Ο δρόμος προς την κοινωνική απελευθέρωση και τη συνειδητοποίηση δεν περνάει μέσα από την τυφλή υιοθέτηση και ανακύκλωση των εμμονικών όσο και κυνικών τοποθετήσεων εκπροσώπων της συγκυβέρνησης. Ο πρόσφατος ωμός και ξαναζεσταμένος εκβιασμός του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό (bank run, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ), αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,

Νικόλαος Α. Δεναξάς

υπ. δρ Χριστιανικής Κοινωνιολογίας ΑΠΘ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν