Ηλεκτρονική Έκδοση

Τρίτη νύχτα διαδηλώσεων στο Αμβούργο

Οι Κούρδοι αντιστέκονται ακόμη στο Κομπάνι

Τελευταία ενημέρωση:

Οι κούρδοι μαχητές εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Κομπάνι , που πολιορκείται σκληρά από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, εκτιμά η αμερικανική πλευρά ωστόσο το Πεντάγωνο προειδοποιεί ότι οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται από τις συμμαχικές δυνάμεις δεν αρκούν από μόνες τους για να σώσουν τη συριακή πόλη. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι το ένα τρίτον της πόλης τελεί πλέον υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. "Το Εν τω μεταξύ στο Αμβούργο, Κούρδοι πραγματοποίησαν για τρίτη μέρα συγκέντρωση υπέρ των γιαζίντι του Κομπάνι που συνοδεύτηκε από συμπλοκές με ακραίους ισλαμιστές και την αστυνομία.

Δύο νέες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσης των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στον νοτιο-δυτικό τομέα της πόλης Κομπάνι πραγματοποίησαν σήμερα οι συμμαχικές δυνάμεις και άλλες οκτώ χθες,με την ενίσχυση αυτή τη φορά πολεμικών αεροσκαφών της Ιορδανίας. Από τις επιθέσεις αυτές καταστράφηκαν πέντε τεθωρακισμένα οχήματα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους , μία αποθήκη ανεφοδιασμού, μια μονάδα διοίκησης και ελέγχου, μία μονάδα υποστήριξης και οκτώ στρατώνες. Η πόλη -αν και πολιορκείται από τους ισλαμιστές - εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής, ανακοίνωσε η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ.
 
Πάντως το Πεντάγωνο προειδοποιεί ότι δεν αρκούν μόνο οι αεροπορικές επιδρομές."ΗΠΑ και Βρετανία κάνουμε από αέρος ό,τι είναι δυνατό αλλά υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να επιτύχει αυτή η εκστρατεία" ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Πενταγώνου.Στο τέλος είναι οι δυνάμεις στη Συρία και το Ιράκ που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και να καταπολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος, αλλά αυτό θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να γίνει εφικτό, συμπλήρωσε.
 
Εν τω μεταξύ στο Αμβούργο της Γερμανίας συνεχίστηκαν για τρίτη νύχτα οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας, κούρδων που διαμαρτύρονται για την πολιορκία της πόλης Κομπάνι και ακραίους ισλαμιστές. Η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος ενώ προχώρησε και σε συλλήψεις.

Συγκέντρωση Κούρδων στο Αμβούργο (φωτ: @nilsmertens) Συγκέντρωση Κούρδων στο Αμβούργο (φωτ: @nilsmertens)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισλαμικό Κράτος
ΗΠΑ
Συρία
Γερμανία
Κούρδοι