Έντυπη Έκδοση

Οταν παίζουν μπάλα τα «προσωπικά» δημοσιογράφων...

«Κάτω τα χέρια από τον Ρανιέρι»! Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα εστάλη από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΠΟ σε δύο κατευθύνσεις: Ονομαστικά στον γνωστό και από τις τηλεοπτικές του εκπομπές αθλητικό συντάκτη Αντώνη Καρπετόπουλο, αλλά γενικότερα και σε κάθε αμφισβητία της αυθεντίας του Κλαούντιο Ρανιέρι.

 «Ο κύριος Καρπετόπουλος και οι υπόλοιποι "μετρ" του ποδοσφαίρου μπορούν ν' ασχολούνται όσο θέλουν με τον κ. Ρανιέρι στην προσπάθειά τους να παίξουν παιχνίδια μάνατζερς. Και μπορούν να ελπίζουν ότι η ΕΠΟ θ' απολύσει τον κύριο Ρανιέρι αναλόγως των αποτελεσμάτων των δύο ερχόμενων αγώνων της Εθνικής Ομάδας. Δικαίωμά τους. Το βέβαιο είναι ότι ο Ρανιέρι δεν υπάρχει περίπτωση (δι' ευνοήτους λόγους) ν' ασχοληθεί με τον Καρπετόπουλο και τους υπόλοιπους. Οσο για τον Κώστα Μανωλά: Αν στον Καρπετόπουλο όσα γράφονται (απ' τους... "άμπαλους" Ελληνες δημοσιογράφους) φαίνονται υπερβολικά πολλά, δεν έχει καμιά μα καμιά σημασία. Κι αυτό γιατί ο Καρπετόπουλος είναι υπερβολικά λίγος να μιλήσει. Και για τον Μανωλά και για οποιονδήποτε παίκτη της Εθνικής. Αυτό που πρέπει (σε κάθε περίπτωση) να ξέρουν όλοι είναι ότι ο Ρανιέρι και οι παίκτες του δουλεύουν πολύ και δουλεύουν συστηματικά. Κι ότι οι ποδοσφαιριστές μπαίνοντας στο γήπεδο το βράδυ του Σαββάτου θα παίξουν για τη φανέλα τους και για την ποδοσφαιρική τους φήμη κι όχι για τους άσχετους με το ποδόσφαιρο "σχολιαστές"».

Δύο παρατηρήσεις: 1. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους και ύφους χαρακτηρισμοί από επίσημο όργανο της ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής. Προσωπικές επιθέσεις και ανοίκειες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές, ούτε συμβατές με το υψηλό επίπεδο, στο οποίο οφείλει να κινείται ένας οργανισμός σαν την ΕΠΟ. 2. Οι αναφορές του γραφείου Τύπου, διανεμημένες με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, περιέργως δεν αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, όπως όλες οι υπόλοιπες ανακοινώσεις. Επειδή «επρόκειτο για σχόλιο της Διεύθυνσης Επικοινωνίας» και μόνον, ήταν η εξήγηση που δόθηκε αρμοδίως.

Νέα ήθη και έθιμα... Α. Μπ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Αθλητικά παρασκήνια