Έντυπη Έκδοση

Η κοινωνία στην εντατική

«Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί, να φύγει!»

Στη διάρκεια της εξαετούς ύφεσης κάθε εργαζόμενος, κάθε μικρή επιχείρηση, βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει μία άνευ προηγουμένου εφιαλτική εμπειρία. Σ' αυτό το διάστημα, το κυβερνητικό έργο στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία προσθέτοντας το κερασάκι στην τούρτα της οικονομικής καταστροφής. Οι προτεινόμενες λύσεις από φορείς, επιμελητήρια, ενώσεις, αγνοήθηκαν επιδεικτικά από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε στην... εντατική.

Η πρωτοβουλία που πήρε η Ομοσπονδία Ταξί για κοινή πορεία με ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και Συνδικάτο Χερσαίων Μεταφορών είναι αποτέλεσμα της απόγνωσης, του εκνευρισμού, της αγανάκτησης όλου του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου. Κάθε μικρή επιχείρηση, κάθε αυτοαπασχολούμενος, δοκιμάζεται εδώ και έξι χρόνια.

Ησωρεία των οικονομικών μέτρων, είτε είναι επιταγή της τρόικας, είτε όχι, οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση υλοποιήσει όλες τις εισηγήσεις μας πάλι εμείς οι μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι θα έχουμε πρόβλημα, διότι πολύ απλά ο καταναλωτής μας έχει... πεθάνει. Τον έχουν καταστήσει οικονομικά ανήμπορο άλλοτε η ανεργία και άλλοτε η μείωση συντάξεων και μισθών. Δυστυχώς, δεν υπάρχει σήμερα καταναλωτής στη χώρα μας. Πιστεύω ότι αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος. Αυτό ακριβώς εξυπηρετούσαν όλα αυτά τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα. Να δημιουργηθεί, δηλαδή, ανθρωπιστική κρίση και να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο των οικονομικά ισχυρών και των καρτέλ στην Ελλάδα.

Οραματίζονται μια Ελλάδα χωρίς ελεύθερους επαγγελματίες. Χωρίς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς αυτοαπασχολούμενους. Μας οδηγούν σε μισθούς και συντάξεις πείνας των 300 ευρώ.

Πρέπει λοιπόν να ενεργοποιηθεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Το πρόβλημα είναι κοινό, μας αφορά όλους. Η αντίδρασή μας πρέπει να έχει τον χαρακτήρα γενικού ξεσηκωμού. Και σίγουρα δεν πρέπει να καπελωθεί από κόμματα, τα οποία ενδιαφέρονται μόνο για την εξουσία και μετά μας ξεχνάνε. Η αντίδρασή μας, η αντίδραση της κοινωνίας να είναι στη λογική ότι πρόκειται για τον υπέρ πάντων αγώνα. Δεν ανεχόμαστε πια τέτοιες πολιτικές, δεν δίνουμε άλλο χρόνο στην κυβέρνηση. Είναι αρκετή η στάχτη που έχει μαζευτεί στη χώρα μας. Δεν μας χρειάζεται και δεν αντέχουμε άλλη.

Είναι εγκληματικό, σε μία χώρα εγκλωβισμένη στα μνημόνια, σε πολίτες που έχασαν σχεδόν τα πάντα, να βάζεις διπλό φόρο για το ίδιο πράγμα. Φορολογούν εις διπλούν ένα ακίνητο, φόρο ιδιοκτησίας δηλαδή και όχι κέρδους. Είναι δυνατόν να επιβάλλεται φόρος σε ένα σπίτι που είναι ανοίκιαστο;

Το μήνυμα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο. Οσοι είστε στην κυβέρνηση πρέπει να δώσετε λύσεις σήμερα. Αν δεν μπορείτε, φύγετε. Δεν μας αρκούν, πλέον, μικροαλλαγές και μικροπράγματα. Πρέπει να αλλάξουν τα πάντα.

Η ανθρωπιστική κρίση, που εντέχνως δημιουργήθηκε, θεωρούμε ότι είναι πολιτική έμπνευση. Γι' αυτό και υπάρχουν ποινικές ευθύνες, τις οποίες εξετάζει το νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας. Αν αυτό αποδεικνύεται, τότε δεν θα διστάσουμε να στραφούμε νομικά και απέναντι στον πρωθυπουργό και απέναντι σε υπουργούς του για παράβαση καθήκοντος. Γιατί, ουσιαστικά, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αφαίμαξης ιδιωτικής περιουσίας και εσόδων των μικροεπιχειρήσεων, με σκοπό την εύκολη είσοδο των μεγάλων καρτέλ στην Ελλάδα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσιεύματα/Αρθρα/Σχολιασμοί/Παρεμβάσεις
Συγκοινωνίες-Μεταφορές