Ηλεκτρονική Έκδοση

Απολογείται ο οδηγός της νταλίκας-φονιά

Στην ανακρίτρια Βέροιας οδηγείται σήμερα ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, που προκάλεσε καραμπόλα την περασμένη Κυριακή στην Εγνατία οδό οδηγώντας στο θάνατο πέντε ανθρώπους ενώ άλλοι 30 τραυματίστηκαν. Ο Ρουμάνος αντιμετωπίζει τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του θα επαναλάβει τον ισχυρισμό περί προβλημάτων στο σύστημα πέδησης της νταλίκας καθώς αυτή κατηφόριζε από τον Πολύμυλο προς τη Βέροια, όπου, κοντά στον ομώνυμο κόμβο, το βαρύ όχημα προσέκρουσε πάνω σε δεκάδες ακινητοποιημένα οχήματα, λόγω έργων που ήταν σε εξέλιξη στο σημείο. Τα ίδια δήλωσε και ο 46χρονος συνοδηγός της μοιραίας νταλίκας, ο οποίος εμφανίστηκε στην Αστυνομία σχεδόν δύο 24ωρα μετά τη φονική καραμπόλα, αφού περιπλανήθηκε στην ύπαιθρο.

Ελεύθερος, χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, αφέθηκε ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα μετά την απολογία του. Φέρεται να δήλωσε ότι δεν ήταν ευθύνη της αναδόχου η σήμανση για τη διακοπή της κυκλοφορίας, αλλά μόνο η σήμανση των έργων που εκτελούνταν, ενώ υποστήριξε πως δεν είδε τίποτα από το τροχαίο, γιατί βρισκόταν σε απόσταση 3 έως 4 χιλιομέτρων μακριά.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Τροχαία ατυχήματα