Ηλεκτρονική Έκδοση

Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις μετεγγραφών

Από σήμερα μέχρι την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα οι πρωτοετείς φοιτητές να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις μετεγγραφής, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας. Δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής όσοι έκαναν φέτος χρήση παλαιότερης βαθμολογίας για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Στη σχετική υπουργική απόφαση τονίζεται ότι o αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά Σχολή.

Για να έχουν δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης οι φοιτητές πρέπει να ταυτοποιηθούν σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας προσκομίζοντας το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ώστε να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας με τον οποίο θα υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση.

Η διαδικτυακή εφαρμογή δημιουργίας προσωπικού κωδικού ασφαλείας βρίσκεται στη διεύθυνση dde.it.minedu.gov.gr.

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων θα δοθεί χρόνος στα Ιδρύματα γαι την απάντηση των αιτημάτων κατά προέκταση -και σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού- οι πρωτοετείς φοιτητές θα παρακολουθήσουν το πρώτο εξάμηνο στο τμήμα όπου πέρασαν καθώς η διαδικασία των μετεγγραφών δεν προβλέπεται να κλείσει πριν τον Ιανουάριο του 2015. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετεγγραφές
Φοιτητές
Υπουργείο Παιδείας