Ηλεκτρονική Έκδοση

ΠΟΙΑ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Δυο γραμμές για τις εκλογές

Καράβι εκτός ελέγχου η κυβερνητική πλειοψηφία

Εκτός ελέγχου μοιάζουν τα ακροβατικά στους κόλπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να μαντρώσει τους βουλευτές της στις κρίσιμες ψηφοφορίες που ακολουθούν. Την ώρα που ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ανοίγουν εσπευσμένα στην Ολομέλεια της Βουλής συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο αναπληρωτής υπ. Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος -δεξί χέρι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου- δηλώνει ότι «οι εκλογές είναι προ των πυλών» και επισημαίνει ότι «είναι στην προγραμματική μας συμφωνία να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, πιθανώς πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Οι διαφορετικές τακτικές κατευθύνσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι πλέον πιο εμφανείς από ποτέ, όπως προκύπτει κι από τις... βιαστικές δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Βενιζέλου στο ΣΚΑΪ το πρωί.

Ο ίδιος μάλιστα ομολόγησε πως είναι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις διαφοροποιήσεις ανεξάρτητων βουλευτών και τη στάση της ΔΗΜΑΡ.

Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κρίσιμος μπαλαντέρ του μελλοντικού κυβερνητικού σκηνικού, παρά το χαμηλό του ποσοστό. Ερωτηθείς συγκεκριμένα, για τις διαφορές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο θέμα αυτό, ο Γρηγοράκος ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δέσμιο κανενός και δεν έχει 'συμπεθεριάσει' με κανένα».

Κάπως έτσι... Κάπως έτσι... Έντονη ήταν η αντίδραση του τέως ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος του απάντησε στον υπουργό: «Δημιουργείτε κλίμα εκλογών όταν πήραμε αποφάσεις για ψήφο εμπιστοσύνης και για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο... Δεν πρέπει να συρθεί η χώρα σε εκλογές... Πιστεύω ότι η Βουλή θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για να μην συρθεί η χώρα σε επικίνδυνη περιπέτεια.

Ο Λ. Γρηγοράκος επίσης, κατηγόρησε Μιχάλη ΧρυσοχοΙδη για υπονόμευση του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά από ακόμη μια επεισοδιακή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου όλοι στράφηκαν εναντίον όλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανήλθε στην κριτική του για την εσωκομματική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ και καταφέρθηκε κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η παρέμβαση αυτή πυροδότησε το κλίμα καθώς προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πήρε αφορμή για να επιτεθεί εμμέσως και στον Γιώργο Παπανδρέου και είπε χαρακτηριστικά.

«Πολλά έχουν πει σε βάρος μου τα άλλα κόμματα, αλλά Τούρκογλου δεν με έχει αποκαλέσει κανένας», παραπέμποντας στις επιθέσεις που δεχόταν από το παπανδρεϊκό στρατόπεδο στην εσωκομματική κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2007.

Κ. Σαρ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Νέα Δημοκρατία
ΠΑΣΟΚ
Βουλγαρία