Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεκάδες νεκροί από διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην Υεμένη

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αντισιιτική επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Σαναά εναντίον υποστηρικτών των σιιτών ανταρτών που ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ιατρικές πηγές πάντως εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να γίνει ακόμη βαρύτερος, καθώς πολλοί τραυματίες που έχουν διακομισθεί σε τέσσερα νοσοκομεία της Σαναά είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο των ανταρτών Αλ-Μασίραχ είχε κάνει λόγο για 32 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει στο Reuters ότι μέτρησε τουλάχιστον 21 πτώματα στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο της Σαναά. 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε σημείο ελέγχου στην πλατεία Ταχρίρ, την ώρα που υποστηρικτές των σιιτών ανταρτών της Υεμένης Χούτι συγκεντρώνονταν στο σημείο αυτό για να διαδηλώσουν.

Αργότερα μια επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σε σημείου ελέγχου του στρατού στην ανατολική επαρχία Hadramawt αφήνοντας νεκρούς 20 στρατιώτες.

Η χαώδης κατάσταση που επικρατεί στην Υεμένη επιτάθηκε μετά την κατάληψη πριν από δύο εβδομάδες της πρωτεύουσας Σαναά από τις δυνάμεις των σιιτών ανταρτών Χούτι.
Η σημερινή βομβιστική επίθεση στη Σαναά θεωρείται η πιο αιματηρή από τον Μάιο του 2012.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Υεμένη