Ηλεκτρονική Έκδοση

Να αποδωθεί δικαιοσύνη για την Α. Κουτσουμπού

Ζητούν κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις

Πέντε χρόνια δικαστική εκκρεμότητα, λίγο πριν τη διαγραφή. Βαριές οι ευθύνες της αστυνομίας για τον τραυματισμό της.

ο τραυματισμός της Α. Κουτσουμπού ο τραυματισμός της Α. Κουτσουμπού Χτυπήθηκε βάρβαρα από αστυνομικούς το 2009, σε διαδήλωση για την πρώτη επέτειο μνήμης της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Ο λόγος για την Αγγελική Κουτσουμπού και υπενθυμίζουμε ΕΔΩ το ρεπορτάζ εκείνων των ημερών.

Συνεχή είναι τα ψηφίσματα και οι ανακοινώσεις που ζητούν να αποδωθεί δικαιοσύνη για τη βάρβαρη επίθεση, με αφορμή τη δίκη που θα γίνει τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου.

Το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "Να δικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του βαρύτατου τραυματισμού της A. Kουτσουμπού Σχεδόν 5 χρόνια μετά και λίγο πριν την παραγραφή, καλείται να εκδικαστεί, ως τροχαίο ατύχημα, στο Πλημμελειοδικείο Αθήνας, η υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της Aγγελικής Kουτσουμπού από τον αστυνομικό της ομάδας ΔEΛTA Θ. Ποιμενίδη. 

Το Δεκέμβριο του 2009, στη διάρκεια της διαδήλωσης δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, στην πρώτη επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του μαθητή Α. Γρηγορόπουλου, ομάδα της αστυνομικής δύναμης ΔΕΛΤΑ εμβολίζει την διαδήλωση στο ύψος της πλατείας Συντάγματος. Δεκάδες ήταν οι τραυματίες και οι συλληφθέντες.

Σοβαρότερα τραυματίστηκε η Aγγελική Kουτσουμπού, στέλεχος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (EEK) και αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα. Από το κτύπημα της μοτοσικλέτας και το ρόπαλο του συνοδηγού αστυνομικού παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή της.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κώμα, όπου διαγνώστηκε «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδής αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπρόσθιων αριστερών πλευρών».

H απόπειρα των κρατικών αρχών και των κυβερνήσεων να «θάψουν» και εν συνεχεία να υποβιβάσουν την βάρβαρη, δολοφονικού τύπου επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών σε τροχαίο ατύχημα, δεν πρέπει να περάσει. Απαιτούμε να δικαστεί ο αστυνομικός Θ. Ποιμενίδης και όλοι οι φυσικοί αυτουργοί του βαρύτατου τραυματισμού της Aγγελικής Kουτσουμπού. Να δικαστούν οι ηθικοί αυτουργοί και πολιτικά υπεύθυνοι της βάρβαρης καταστολής". 

Aπό την πλευρά του το εργατικό επαναστατικό κόμμα, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Tο αίτημα για την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης και του βαρύτατου τραυματισμού της Αγγελικής και των άλλων διαδηλωτών, μαζί με την απαίτηση να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές που σύρονται στα δικαστήρια πρέπει να γίνει αίτημα όλης της αριστεράς και κάθε αγωνιστή".

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ