Ηλεκτρονική Έκδοση

Στρατούλης: Ο Υπουργός Εργασίας «δουλεύει» τους ανέργους

Με προγράμματα δήθεν απασχόλησης

Kριτική άσκησε ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β Αθήνας, υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας, στην ομιλία του Υπουργού Εργασίας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την ανεργία.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: "Τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας στη σύνοδο κορυφής για την ανεργία ως κυβερνητικές δράσεις για την καταπολέμησή της, αφορούν προγράμματα δήθεν απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων με κακοπληρωμένη, πολύ κάτω του ήδη μειωμένου κατώτερου μισθού, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, που δεν αντιμετωπίζουν ούτε στο ελάχιστο την πρωτοφανώς υψηλή ανεργία, που προκάλεσαν οι μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές. 

Αντίθετα την μοιράζουν και  την ανακυκλώνουν μεταξύ των ανέργων  με όρους σύγχρονης εργασιακής δουλείας. Η κυβέρνηση στην ουσία επαναφέρει τα stage, αυτή την φορά στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, και δεν ωφελούνται απ’ αυτά οι άνεργοι, αλλά οι γενναία επιδοτούμενες μεγάλες επιχειρήσεις. Οι άνεργοι όμως και οι οικογένειές τους απαιτούν από την κυβέρνηση δουλειές και όχι «δούλεμα».

Η Κυβέρνηση και η τρόικα με τα καταστροφικά μνημόνιά τους δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία. Μόνο μία Κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα καταργήσει το μνημόνια και θα τα αντικαταστήσει με ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, μπορεί ν’ ανοίξει το δρόμο για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και νέες και όλος ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο τους θα το επιβάλλουν".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ