Ηλεκτρονική Έκδοση

Ικανοποίηση στην Κύπρο για την έκθεση της Κομισιόν

Η κυπριακή κυβέρνηση χαιρετίζει το περιεχόμενο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ότι στο έγγραφο αποτυπώνεται για άλλη μία φορά η παντελής έλλειψη προόδου από την πλευρά της Τουρκίας ως προς το σύνολο των υποχρεώσεών της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

φωτ.ΑΜΠΕ φωτ.ΑΜΠΕ Όπως σημειώνει, για πρώτη φορά καταγράφεται στην έκθεση η έκκληση της Ένωσης για σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών- μελών της επί των χωρικών υδάτων τους.

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης υπογραμμίζει πως και υπό το φως των πρόσφατων εχθρικών εξαγγελιών και δράσεων της Τουρκίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις και ενέργειες μη υποβοηθητικές και επωφελείς στις διαπραγματεύσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι στην έκθεση τονίζεται η υποχρέωση της Άγκυρας να συμβάλει ενεργά στη λύση του Κυπριακού και επισημαίνεται ότι ο ρόλος της παραμένει καθοριστικός.

Διαβάστε σχετικά: Καρότο και μαστίγιο από την Κομισιόν στην Τουρκία

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Κυπριακό
Κύπρος
Για το ίδιο θέμα
Ταλάτ καρφώνει Έρογλου για το Κυπριακό