Ηλεκτρονική Έκδοση

EΣΗΕΑ: Διευκρινήσεις για τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων

Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης: Η επιλογή των διδασκόντων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των ΚΔΒΜ2

Ξεκινούν σε λίγες ημέρες τα σεμινάρια κατάρτισης ανέργων δημοσιογράφων και με την αφορμή αυτή, η ΕΣΗΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα διευκρινιστική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις χτες Τετάρτη 8/10 είχε δημιουργηθεί θέμα σε ένα από τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, το οποίο είχε παρουσιάσει και το enet (δείτε ΕΔΩ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή καταγγελίες συναδέλφων, διευκρινίζει τα εξής: Η ΕΣΗΕΑ είναι ο Τελικός Δικαιούχος των επιδοτούμενων σεμιναρίων.

Το πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται σε συνεργασία με κανένα φορέα επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΔΒΜ2). Η ΕΣΗΕΑ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία επιλογής των φορέων επαγγελματικής κατάρτισης. Αρμόδια γι’ αυτό είναι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του υπουργείου Εργασίας.

Η επιλογή των διδασκόντων γίνεται από τους φορείς επαγγελματικής κατάρτισης, σύμφωνα με τους όρους που περιγράφονται στο άρθρο 6.3 της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος 2, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, από τις 21/5/14, και όχι από την ΕΣΗΕΑ.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, οι συνάδελφοι μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων και Υλοποίησης Προγραμμάτων, στα τηλέφωνα: 210-3675402 και 210-3675505.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΣΗΕΑ