Ηλεκτρονική Έκδοση

Oλοκληρώθηκαν οι εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Με ποσοστό 39% αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) η παράταξη «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» που πρόσκειται στην ΝΔ. Η παράταξη, με επικεφαλής το δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου εξέλεξε 9 μέλη στο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ.

Συγκεκριμένα, από την παράταξη εξελέγησαν στο ΔΣ της ΠΕΔΑ, οι δήμαρχοι Πεντέλης (Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης), Παλαιού Φαλήρου (Διονύσης Χατζηδάκης), Δάφνης-Υμηττού (Μιχάλης Σταυριανουδάκης), Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Γρηγόρης Κωνσταντέλλος), Σαρωνικού (Γιώργος Σοφρώνης), Αίγινας (Δημήτρης Μούρτζης), Φιλοθέης-Ψυχικού (Παντελής Ξυριδάκης) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τίγκας (Δ.Σ. Παπάγου-Χολαργού) και Δημήτρης Μιχαλέλης (Δ.Σ. Πεντέλης). 

Δεύτερη σε ψήφους (22%) ήρθε η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Η παράταξη, με επικεφαλής το δήμαρχο Αγ. Αναργύρων-Καματερού Νίκο Σαράντη εξέλεξε 5 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εκτός από τον δήμαρχο Αγ.Αναργύρων-Καματερού, εξελέγησαν ο δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας (Γιώργος Καπλάνης), ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης (Σταύρος Τζουλάκης) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μπρούλιας (Δ.Σ. Αθηναίων) και Σωτήρης Ντούρος (Δ.Σ. Αχαρνών).

Αντίστοιχο αριθμό εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο και ποσοστό 18% των ψήφων έλαβε η παράταξη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον δήμαρχο Ν. Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση. Εκτός από τον κ. Γκότση, στο Δ.Σ. εξελέγησαν ο δήμαρχος Χαλανδρίου (Σίμος Ρούσσος) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Σακουτής (Δ.Σ. Πετρούπολη), Χρήστος Κοκκοτίνης (Δ.Σ. Ηλιούπολης) και Χάρης Σταματάκης (Δ.Σ. Ζωγράφου).

Περίπου 15% των ψήφων και 4 έδρες έλαβε η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση στην Αττική» που προέρχεται από το χώρο της ΔΗΜΑΡ και της οποίας ο επικεφαλής δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντης είναι ένας από τους υπογράφοντες το κείμενο των 8 ανεξάρτητων δημάρχων. Εκτός από τον κ. Ιωακειμίδη, εξελέγησαν ο δήμαρχος Αχαρνών (Γιάννης Κασσαβός) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κουτελάκης (Δ.Σ. Νέας Σμύρνης) και Ανδρέας Βαρελάς (Δ.Σ. Αθηναίων. Περίπου 6% των ψήφων και 2 έδρες στο ΔΣ έλαβε η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ). Εκλέχθηκαν ο δήμαρχος Πετρούπολης (Βαγγέλης Σίμος) και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσουκαλάς (Δ.Σ. Νέας Ιωνίας).

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση