Ηλεκτρονική Έκδοση

ΕΛΤΑ: Δεν είμαστε «άσχετη εταιρεία delivery»

Τα ΕΛΤΑ δεν σκοπεύουν «να υποκαταστήσουν τον θεσμικό ρόλο του φαρμακείου ούτε ασφαλώς να διαδραματίσουν ρόλους έξω από το φάσμα των αποδεδειγμένα υψηλών υπηρεσιών που παρέχουν» απαντά ο οργανισμός στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο σχετικά με την παράδοση φαρμάκων κατ’ οίκον.

Σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ αναφέρουν ότι «κατανοούν τον προβληματισμό του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου» και τονίζουν ότι «τα ΕΛΤΑ δεν αποτελούν «άσχετη εταιρεία delivery», αλλά «συνιστούν εδώ και 186 χρόνια εταιρεία ύψιστης κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.»

Ακόμα επισημαίνουν ότι «στο πλαίσιο της διεύρυνσης των Υπηρεσιών Γενικού Οικονομικού Σκοπού και με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών, εισήγαγαν –αρχικά σε πιλοτική μορφή– τη νέα υπηρεσία με την ονομασία «Φάρμακα στο Σπίτι». Τα αντικείμενα που αφορούν την συγκεκριμένη υπηρεσία, διαχειρίζονται από τα ΕΛΤΑ ως «αντικείμενα υψηλής διαχείρισης και υψίστης ασφαλείας».

Οι βασικοί άξονες της νέας υπηρεσίας, όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, είναι:

«-Ο αιτών την υπηρεσία, καλεί στο τηλέφωνο 11313 και ζητά την παραλαβή από την διεύθυνσή του της συνταγής που επιθυμεί, δηλώνοντας ταυτοχρόνως το φαρμακείο επιλογής του που θα εκτελέσει την συνταγή.

-Ο αρμόδιος υπάλληλος των ΕΛΤΑ παραλαμβάνει την εντολή-εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον πελάτη και την συνταγή του θεράποντος γιατρού σε κλειστό σφραγισμένο φάκελο και κατόπιν μεταφέρει τον σφραγισμένο φάκελο στο φαρμακείο που έχει επιλέξει ο πελάτης για να εκτελεστεί η συνταγή.

-Ο φαρμακοποιός αποσφραγίζει τον φάκελο και εκτελεί την συνταγή βάζοντας τα φάρμακα σε ειδικό «φάκελο ασφαλείας». Ο αρμόδιος υπάλληλος των ΕΛΤΑ παραλαμβάνει τον φάκελο και μεταβαίνει στη διεύθυνση όπου τον επιδίδει σφραγισμένο στον εντολέα.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υπενθυμίζουν σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι αποτελούν την πιστοποιημένη υπηρεσία προστασίας του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων.»

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΛΤΑ
Φαρμακεία
Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ)
Κύριο θέμα
ΠΦΣ: Τα φάρμακα δεν είναι εμπόρευμα για ντελίβερι