Έντυπη Έκδοση

Γάμοι και στο Μέγαρο

«ΟΙ ΓΑΜΟΙ του Φίγκαρο» μεταδίδονται ζωντανά από τη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης, το ερχόμενο Σάββατο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και σε άλλους επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για τη φετινή εναρκτήρια πρεμιέρα με την οποία ξεκίνησε η σεζόν στις 22 Σεπτεμβρίου σε σκηνοθεσία του Richard Eyre και σκηνογραφία του Rob Howell, οι οποίοι μεταφέρουν, χρονικά μόνο, τη δράση στη Σεβίλη της δεκαετίας του 1930.

Ο James Levine θα διευθύνει ένα εξαιρετικό καστ. Στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο του έξυπνου υπηρέτη με τις προοδευτικές-διαφωτιστικές ιδέες, ο Ρώσος μπάσος Ildar Abdrazakov. Υποψήφια σύζυγός του και «μήλον της Εριδος», η γνώριμη του αθηναϊκού κοινού Γερμανίδα Marlis Petersen ως Σουζάνα, η οποία θα χρησιμοποιήσει όλη της την εξυπνάδα αλλά κυρίως γοητεία, καθώς και τη βοήθεια της κόμισσας (η Αμερικανίδα σοπράνο) Amanda Majeski για να μπορέσει να αποφύγει την πολιορκία του άπιστου συζύγου της δεύτερης, που πολιορκεί την πρώτη, του αριστοκράτη κόμη Almaviva (ο Σουηδός βαρύτονος Peter Mattei). Την υπέροχη αποτύπωση της νεανικής ανδρικής ψυχολογίας την εποχή του ξυπνήματος των ερωτικών σκιρτημάτων (Non so piu cosa son, cosa faccio) στο ρόλο του Κερουμπίνο θα αναλάβει η Νεοϋορκέζα μέτζο-σοπράνο Isabel Leonard. Φ.ΚΑΛ.

INFO: Η φωτογραφία του Ken Howard (Γάμοι του Φίγκαρο) είναι μια ευγενική προσφορά της Metropolitan Opera.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παραστάσεις
Θέατρο