Ηλεκτρονική Έκδοση

Thyssenkrupp: 550 διαθεσιμότητες στην Ιταλία

Εργαζόμενοι σε χαλυβουργείο

Αντιδράσεις από τα ιταλικά συνδικάτα.

550 εργάτες του χαλυβουργείου Τέρνι, στην κεντρική Ιταλία, το οποίο ανήκει στην πολυεθνική Thyssenkrupp ετέθησαν την Πέμπτη σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η διαπραγμάτευση με τα συνδικάτα δεν είχε θετική έκβαση, παρά το ότι η κυβέρνηση Ρέντσι προσπάθησε να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο, με απευθείας συμμετοχή στις συναντήσεις της υπουργού οικονομικής ανάπτυξης Φεντερίκα Γκουίντι και του υφυπουργού παρά την προεδρία της κυβέρνησης Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο. 

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Thyssenkrupp επέμεινε στην μείωση του κόστους εργασίας και αυτό, λέει η πολυεθνική, προϋποθέτει και σειρά απολύσεων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι «ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον του χαλυβουργείου του Τέρνι», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει και να στηρίζει τον διάλογο της εργοδοσίας με τα συνδικάτα. Οι εργάτες του χαλυβουργείου αποφάσισαν να απεργήσουν την Πέμπτη και μέχρι αργά το βράδυ της ίδια ημέρας εξέταζαν το ενδεχόμενο λήψης απόφασης για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της οργάνωσης Fiom- Cgil έκαναν γνωστό ότι πρόκειται να συγκαλέσουν 24ωρη πανιταλική κινητοποίηση υποστήριξης του χαλυβουργικού τομέα, με πορεία η οποία πιθανόν πρόκειται να καταλήξει μπροστά στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Φεντερίκα Γκουίντι τόνισε ότι «τόσο τα συνδικάτα όσο και η εργοδοσία επέδειξαν υπερβολική ακαμψία» στις διαπραγματεύσεις κι υπενθύμισε ότι χάρη στην παρέμβαση της κυβέρνησης παρότι δεν αποφεύχθηκαν οι απολύσεις «έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο επενδύσεων 100 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».Π

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία