Ηλεκτρονική Έκδοση

Κάλεσμα για νέες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

Οι ηγέτες του φοιτητικού κινήματος στο Χονγκ Κονγκ καλούν σήμερα σε νέες διαδηλώσεις καθώς η κυβέρνηση ακύρωσε τις προγραμματισμένες συνομιλίες, υποστηρίζοντας ότι είναι «ανέφικτο να γίνει εποικοδομητικός διάλογος». Οι δύο πλευρές επρόκειτο να συναντηθούν σήμερα για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του κινήματος Occupy Central στα τέλη Σεπτεμβρίου, που παρέλυσε με τις διαδηλώσεις του μεγάλα κομμάτια της πόλης.

φωτ.αρχείου από τις πρόσφατες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ φωτ.αρχείου από τις πρόσφατες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ Οι περισσότεροι διαδηλωτές έφυγαν από τους δρόμους από τη Δευτέρα αλλά τα οδοφράγματα κυρίως γύρω από το οικονομικό και κυβερνητικό κέντρο παραμένουν. Στόχος του σημερινού καλέσματος είναι να φανεί ότι το κίνημα διαμαρτυρίας παραμένει ισχυρό και να επαναληφθεί το αίτημα για ελεύθερες εκλογές το 2017, ώστε να μην είναι υποψήφιοι επιλεγμένοι από το Πεκίνο.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση κατηγορεί τους φοιτητές ότι κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες και ότι με τη στάση αυτή "υπονομεύουν την εμπιστοσύνη" στις συνομιλίες. "Ο διάλογος δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για να προσκληθούν περισσότεροι στις διαμαρτυρίες-η παράνομη κατάληψη περιοχών του Χονγκ Κονγκ από ακτιβιστές πρέπει να σταματήσει" είπε εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ακύρωσε τις συνομιλίες με εκπροσώπους των διαδηλωτών.

(Πηγή:BBC)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Χονγκ Κονγκ
Κίνα