Έντυπη Έκδοση

ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

«Θα πούμε ονόματα την κατάλληλη στιγμή»

Πληθαίνουν και ενισχύονται οι προειδοποιητικές βολές του ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση και οικονομικά κέντρα συμφερόντων, μετά τα όσα είπε ο Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή και το αυστηρό μήνυμα με νόημα του Αλέξη Τσίπρα, που έστειλε την Τρίτη από το βήμα της ετήσιας διάσκεψης της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών, για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς, ανομίας, κρατικοδίαιτης διαπλοκής και εκβιασμών.

«Εμείς θα αποφασίσουμε πότε και πώς θα συγκρουστούμε με τη διαπλοκή» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «αλαμπουρνέζικες τροπολογίες» «Εμείς θα αποφασίσουμε πότε και πώς θα συγκρουστούμε με τη διαπλοκή» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «αλαμπουρνέζικες τροπολογίες» Αναφορές περί διαπλοκής που στοχεύουν ευθέως τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό σχηματισμό, προμηνύοντας ισχυρή σύγκρουση σήμερα στη Βουλή, με τον Αλέξη Τσίπρα στο βήμα και τον Αντώνη Σαμαρά στα κυβερνητικά έδρανα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του ουσιαστικά φωτογράφισε τον Αντώνη Σαμαρά, υπονοώντας ότι είναι γνώστης των φαινομένων διαφθοράς και η αποστροφή του ήταν εξόχως δηκτική: «Πώς δουλεύει σήμερα το σύστημα; Αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, καμιά φορά και μέτριος εκδότης, ένας εφοπλιστής, ένας φίλος του πρωθυπουργού, που μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο και να ακυρωθεί ένας νόμος, να ακυρωθεί ένα πρόστιμο», είπε ο κ. Δραγασάκης, ανεβάζοντας την ένταση και δίνοντας το στίγμα της πολιτικής αντιπαράθεσης που εξελίσσεται με αφορμή τη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Και ονόματα»

«Θα ειπωθούν ονόματα την κατάλληλη στιγμή» διαμηνύεται, πλέον, από τον ΣΥΡΙΖΑ και μια πρώτη γεύση έδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη χθεσινή του παρέμβαση στο Κοινοβούλιο, όταν αναφέρθηκε σε «αλαμπουρνέζικες» τροπολογίες που πέρασαν ουσιαστικά εν κρυπτώ κρυμμένες πίσω από δυσανάγνωστες διατάξεις, ώστε να μη γίνει αντιληπτό ότι εξυπηρετούσαν χαριστικές ρυθμίσεις «ημετέρων» και διαγραφή προστίμων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας για το ίδιο θέμα, απάντησε στις κυβερνητικές αιτιάσεις, που ζητούν εδώ και τώρα ονόματα αυτών των επιχειρηματιών, λέγοντας ότι «το πότε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάτω από ποιες συνθήκες θα αποφασίσει να συγκρουστεί (με τη διαπλοκή), πέρα από το να κάνει αναφορές, θα το επιλέξει εκείνος». «Ολοι ζούμε σε αυτή τη χώρα και γνωρίζουμε τι σημαίνει διαφθορά, διαπλοκή, μαύρο πολιτικό χρήμα, ρουσφέτια, δικομματισμός και δικομματικό πολιτικό σύστημα.

»Μέσα στο DNA του δικομματικού πολιτικού συστήματος ήταν και είναι τέτοιου είδους πρακτικές στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Δραγασάκης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (alpha 8,89). Ερωτηθείς, δε, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση μπει στο γαϊτανάκι της διαπλοκής, ο κ. Σκουρλέτης επικαλέστηκε την παράδοση της Αριστεράς, «τον καλό και αγαθό του χαρακτήρα» -όπως είπε-, για να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει και ως καθαρτήρια δύναμη.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Νίκος Χουντής προανήγγειλε ότι σύντομα θα ειπωθούν και ονόματα. «Να περιμένετε (ότι θα ειπωθούν ονόματα), παρά το γεγονός ότι ο κ. Δραγασάκης έδωσε ένα σημάδι αναζήτησης. Η έμφαση ήταν -διότι γενικώς καταγγελίες υπάρχουν από άλλους θεσμικούς φορείς περί διαπλοκής ή τηλεφώνων που πέφτουν για τα φορολογικά πρόστιμα, όπως ο κ. Ρακιντζής- η παρέμβαση στο νομοθετικό έργο, στις τροπολογίες ή διατάξεις νόμων που αποσύρονται την τελευταία στιγμή. Επομένως, να περιμένετε ονόματα...» (Βήμα fm).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ψηφοφορίες
Ψηφίσματα/Τροπολογίες
ΣΥΡΙΖΑ
Βουλή
Κύριο θέμα
Πάει στη Βουλή για μετωπική