Έντυπη Έκδοση

Τερματοφύλακας στην εστία του Σαμαρά ο Βενιζέλος

Ρόλο υπερασπιστή του πρωθυπουργού όσον αφορά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για «φίλους του επιχειρηματίες έπαιξε μία ακόμη φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ο Αντώνης Σαμαράς (αν και εμφανίστηκε στην Ολομέλεια) απέφυγε να πάρει τον λόγο για να απαντήσει στον Γιάννη Δραγασάκη.

Απολογητικός για τον Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Απολογητικός για τον Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Υπενθυμίζεται ότι ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα είχε μιλήσει για επιχειρηματίες (δεν τους κατονόμασε) που σηκώνουν το τηλέφωνο και μιλούν με το Μαξίμου για να ακυρώσουν πρόστιμα και νόμους.

Στους ισχυρισμούς Δραγασάκη ήρθαν χθες να προστεθούν και να επιβαρύνουν περαιτέρω τη θέση της κυβέρνησης οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, που αναφέρθηκε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, αλλά και σε τροπολογία που διέγραψε βεβαιωμένα πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων, αλλά και η επίθεση του Πάνου Καμμένου ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κάνουν μπίζνες και χρησιμοποιούν τη Βουλή για να ψηφίσουν ρυθμίσεις που εξυπηρετούν ημετέρους.

«Υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική ζωή του τόπου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και διευκρίνισε ότι χωρίζει τους επιχειρηματίες σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους που έχουν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα και σε αυτούς που έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τις ζημιές τους στην Ελλάδα.

«Οι τελευταίοι τροφοδοτούν δημοσιεύματα και πολιτικές συμπεριφορές. Ψάξτε να τους βρείτε» είπε ο κ. Βενιζέλος και επιχείρησε να στρέψει τη συζήτηση σε άλλα ζητήματα, προβάλλοντας μία ακόμα φορά τα ίδια διλήμματα, τη συνταγή δηλαδή του καταστρεπτικού Μνημονίου ή την άτακτη χρεοκοπία. Επανέλαβε ότι στην αρχή υπογράψαμε ένα πρόγραμμα που είχε κενά (θέση που ερμηνεύθηκε ως αιχμή κατά του Γιώργου Παπανδρέου). «Μας το υπαγόρευσαν και στη συνέχεια το διορθώσαμε», δήλωσε και τόνισε ότι χρειαζόμασταν 250 δισ. ευρώ για να μην πάμε στην άβυσσο. «Σκεφτείτε ότι η Αργεντινή ψάχνει να βρει έξι δισ. ευρώ και η Ουκρανία 45 δισ. δολάρια».

«Ενιαία φωνή»

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, επιχειρώντας να νουθετήσει την αντιπολίτευση αλλά και βουλευτές της συμπολίτευσης που ζητούν εδώ και τώρα άλλο μείγμα πολιτικής, είπε ότι η πολιτική αστάθεια μπορεί να τινάξει στον αέρα την επιτυχή διαπραγμάτευση για το χρέος. «Στη συμφωνία αυτή πρέπει η Ελλάδα να είναι ενωμένη και η φωνή της ενιαία» τόνισε.

Προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις και καταργήσεις εκτάκτων μέτρων και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα στρες τεστ των ελληνικών τραπεζών.

Από τη χθεσινή πολύωρη συζήτηση αξίζει επίσης να σταχυολογηθούν:

**Η κοινή στάση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών Κυριάκου Μητσοτάκη και Αργύρη Ντινόπουλου (μετά τις παλινωδίες του δεύτερου) κατά της Ρένας Δούρου για την ακύρωση των διαγωνισμών για τα σκουπίδια. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι την περιφερειάρχη Αττικής δεν την υπερασπίστηκε κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ πλην του Σταύρου Κοντονή, που δήλωσε ότι η περιφέρεια υπερασπίζεται τη νομιμότητα.

**Η προαναγγελία της Ντόρας Μπακογιάννη ότι θα καταθέσει τροπολογία για μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%.

**Το νέο βήμα προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, η οποία, αφού διατύπωσε την άποψη ότι η κυβέρνηση διανύει το τελευταίο διάστημα της ζωής της, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Αριστερά θα αναλάβει τις ευθύνες της και δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ψηφίσματα/Τροπολογίες
Ψηφοφορίες
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Βουλή