Έντυπη Έκδοση

Συλλαλητήριο στις 7 στο Σύνταγμα

Προϋπολογισμός και διαθεσιμότητες στο δημόσιο τομέα ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο στα συνδικάτα, τα οποία, με πρώτη την ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει απόψε Παρασκευή συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, ετοιμάζονται να μπουν στο χορό των κινητοποιήσεων.

Η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΒΕΕ και άλλες εφτά δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους πολίτες της Αττικής στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 7.00 μ.μ. -λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση- για να διαδηλώσουν τη θέλησή τους για μια άλλη πολιτική, ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων και των τραπεζιτών.

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει και βαθαίνει την καταστροφική πολιτική της για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού. Ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία του τόπου (αεροδρόμια, λιμάνια, ακτές, οικόπεδα, κτήρια του Δημοσίου κ.λπ.) στα ντόπια και ξένα μονοπωλιακά συγκροτήματα».

Χειμερινή έξοδο σε κινητοποιήσεις θα επιχειρήσει και η ΓΣΕΕ, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει τον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ σε ένα συλλαλητήριο αλλά και σε μια 24ωρη πανελλαδική απεργία μέσα στο Δεκέμβριο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, τα οποία οξύνονται και διευρύνονται καθημερινά μέσα και από το νέο σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση, αποφάσισε:

1. Την εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας για κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

2. Τη διοργάνωση Συλλαλητηρίου Διαμαρτυρίας.

3. Τον άμεσο καθορισμό δράσεων και ενεργειών για την ευαισθητοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, καλώντας τις οργανώσεις-μέλη της να λάβουν ανάλογες αποφάσεις με στόχο τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κινητοποιήσεις
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΓΣΕΕ
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
ΑΔΕΔΥ
Για το ίδιο θέμα
Ψάχνουν δεκανίκια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας