Ηλεκτρονική Έκδοση

Έκτακτη σύσκεψη των ελληνικών αρχών

Έκκληση του ΠΟΥ για συντονισμένη αντιμετώπιση του Έμπολα

Η κατάσταση στις τρεις περισσότερο πληγείσες χώρες της Αφρικής από τον Έμπολα είναι χειρότερη σήμερα σε σχέση με ό,τι πριν από 12 μέρες δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σημειώνοντας ότι η νόσος πλήττει πλέον και τις πρωτεύουσες των χωρών ενώ το 70% των ανθρώπων που νοσεί, στο τέλος πεθαίνει. Έκτακτη σύσκεψη για τον Έμπολα πραγματοποιούν σήμερα οι αρμόδιες ελληνικές αρχές με τον υπουργό Υγείας να δηλώνει ότι χρειάζεται επαγρύπνηση αλλά όχι ανησυχία.

Ηδη στη δυτική Αφρική έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 3,860 άνθρωποι ενώ περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι μεταξύ των θυμάτων.

Ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζεχ Τζόνσον δήλωσε ότι θα ήθελε να επεκτείνει τα μέσα ελέγχου για τον θανατηφόρο ιό και σε αεροδρόμια εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανέφερε επίσης ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες που εισέρχονται στις ΗΠΑ από χώρες της δυτικής Αφρικής φτάνουν στα αμερικανικά αεροδρόμια προερχόμενοι συχνά από τον ευρωπαϊκό χώρο.

Στην ΠΓΔΜ οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας ασθενής από τη Βρετανία εισήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Σκοπίων σε κρίσιμη κατάσταση και έπειτα από μιάμιση ώρα απεβίωσε. Σύμφωνα με την επικεφαλής της επιτροπής μολυσματικών ασθενειών θα σταλούν δείγματα για ανάλυση σε εργαστήριο στη Γερμανία για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του 58χρονου Βρετανού. Μετά από 48 ώρες θα γίνει γνωστό εάν ο ασθενής προσβλήθηκε και κατέληξε από τον ιό Έμπολα, ή από κάποιον άλλο θανατηφόρο ιό.

Στην Αθήνα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, με τη συμμετοχή επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Επί τάπητος τα προληπτικά μέτρα σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Μάκης Βορίδης λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση αλλά όχι ανησυχία.

(Πηγή:ΑΜΠΕ, BBC)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση