Έντυπη Έκδοση

Εξ αριστερών τα βέλη

Θα περίμενε κανείς να απασχολήσουν τη Βουλή οι εξαιρετικά σοβαρές τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και οι εξελίξεις, που δείχνουν ιδιαίτερα ανησυχητικές. Εις μάτην όμως. Η συζήτηση εξαντλήθηκε στα τρέχοντα θέματα και σε ανέξοδους διαξιφισμούς.

 Εξαίρεση ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που βρήκε χρόνο στο τέλος της παρέμβασής του να στείλει μήνυμα υποστήριξης στους Κύπριους _κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου στην ελληνική κυβέρνηση_ καθώς και στους Κούρδους μαχητές στο Κομπάνι. Ομως, οι επίκαιρες αναφορές που έκανε τινάχτηκαν στη συνέχεια στον αέρα και μάλιστα εξ αριστερών, όταν δηλαδή ανέβηκε στο βήμα ο Θανάσης Παφίλης, που έσπευσε να υπενθυμίσει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη δύο αμήχανα σημεία του πρόσφατου και του παλαιότερου παρελθόντος.

Το πρώτο, το αμαρτωλό «ναι» του τότε ΣΥΝ στο σχέδιο Ανάν. Το δεύτερο, τον υπερβάλλοντα επαναστατικό ζήλο που έδειξαν αρκετοί αναλυτές στον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που ξεσπούσαν οι φοβερές αναταραχές στη Μέση Ανατολή, όταν πρόωρα έσπευδαν να ονομάσουν την επικίνδυνη ρευστοποίηση της ευρύτερης περιοχής «Αραβική Ανοιξη».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια