Έντυπη Έκδοση

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο οδηγός

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας για την εμπλοκή του στην αιματηρή καραμπόλα της Εγνατίας Οδού που στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα. Χθες οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Βέροιας, ευρισκόμενος σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε το πρόβλημα στα φρένα του οχήματος που διαπίστωσε λίγα χιλιόμετρα πριν από το σημείο της πρόσκρουσης, όπως υποστηρίζει από τη στιγμή της σύλληψής του. Οσον αφορά τις προειδοποιητικές πινακίδες, ανέφερε ότι δεν κατάλαβε το περιεχόμενό τους, ενώ για τους σημαιοφόρους που προειδοποιούσαν για τη διακοπή της κυκλοφορίας σημείωσε ότι τους είδε σε πολύ μικρή απόσταση από τον τόπο του δυστυχήματος, χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει. Αποποιήθηκε το σύνολο των ευθυνών, λέγοντας ότι συνέβαλαν κι άλλοι παράγοντες στο τραγικό περιστατικό.

Σε βάρος του 39χρονου οδηγού ασκήθηκε ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή» και «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή», σε βαθμό πλημμελήματος. Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης είναι το 6μηνο, που μπορεί να παραταθεί κατά τρεις μήνες, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Τροχαία
Δικαιοσύνη
Τροχαία ατυχήματα
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια